Buiten is het -2 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.350 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
11reacties

Gisteravond rond 22.00 uur zijn 3 tieners in Brouwhuis slachtoffer geworden van een poging tot straatroof. Bij deze straatroof raakte er 1 gewond aan haar hoofd. De politie spreekt van een laffe en gewelddadige straatroof en zoekt personen die hen daarover meer kunnen vertellen.
Wat gebeurde er gisteravond? Nadat een vriendinnengroep van 3 meiden iets had gegeten bij een cafetaria aan de Brouwhorst, fietsten ze gezamenlijk weer naar huis. Al vrij snel werden ze ingehaald door een jongen op een fiets. Zij herkenden hem van even daarvoor toen 1 van de meiden bij een bankfiliaal van de Rabobank aan de Overloop moest pinnen. Daar stond deze jongen ogenschijnlijk gewoon te “chillen”.
Bij het voorbijgaan op het fietspad op de Lingestraat riep hij op een zeer dwingende toon dat 1 van de meiden moest stoppen. Direct daarna steekt de jongen zijn hand uit en duwt hij 2 meiden, die daardoor hard ten val komen. Vervolgens richt hij zich op 1 van hen, pakt een voorwerp uit zijn tas dat mogelijk een mes is. Hij richt zijn hand op met daarin het voorwerp en haalt daarmee krachtig uit naar het hoofd van 1 van de meiden. De klap op haar hoofd is zo hard dat haar hoofd meteen begint te bloeden. Vrijwel meteen na die klap vlucht de dader in de richting van vermoedelijk de Rijnlaan. Het slachtoffer moest zich bij de spoedeisend hulp laten behandelen aan de hoofdwond.
Even daarvoor kwam er een andere melding bij de politie binnen van een poging straatroof in Helmond. Dat betrof deze mislukte overval op een pizzabezorger. Naar inschatting van de politie staat die vooralsnog los van deze poging straatroof.

Het signalement van de dader:
Jongen van 14 – 17 jaar
Lengte van 165 tot 175 cm, normaal postuur
Blank tot zeer licht getinte huidskleur
Donker vol haar met een slag erin
Hij droeg een donkere broek en een donkerblauwe Napapijri jas met capuchon. Die jas is zeer herkenbaar door de grote vlag aan de voorzijde met daarboven het merk.
Hij fietste op een zwarte transportfiets. Op het transportrekje van die fiets had de dader een cowboy bag (lederen grove handtas met grote hengels) staan. Die tas was beige van kleur met aan de voorzijde 2 vakjes met ritsen.

Weet jij meer? Dan komt de politie erg graag met jou in contact via 0900-8844 of dit tipformulier. Anoniem melden kan ook op 0800-7000.

11 reacties:

Mooi signalement. Hard aanpakken is enige remedie

Beantwoorden

Word steeds gekker

Beantwoorden

Zijn ook camera,s daar bij het winkelcentrum.
Zie graag de beelden, is een stuk makkelijker zoeken.

Beantwoorden

Heb even moeten googlen voor het merk jas. Maar het gaat om een Noorse vlag.

Beantwoorden

Ja, politie moet toch beelden hebben van iedereen onderhand, dan is een goede foto zo voorhanden, zo niet gewoon de dader thuis op te halen..
Zal wel heel erg licht getint zijn.

Beantwoorden

Geen woorden voor !!

Beantwoorden

Wat erg zeg dat dit allemaal gebeuren moet vreselijk !!!

Beantwoorden

Eigenlijk tegelijk met zn 3en afstappen en m eraan kruipen maar ja das wa je zegt als je er niet bij bent. Wa gebeurt er toch met de mensen en de wereld. Tis toch nie normaal dat ze vort denken dat ze elke euro zomaar af kunnen pakken !! Ik hoop da ze m oppakken, kan ie uurtje politie buro en weer snel naar huis ????????

Beantwoorden

Erg dit. Wen er maar aan mensen, het zal nog veel erger worden, helaas.

Beantwoorden

Er MOET n ouder zijn die dit signalement herkent in zijn of haar omgeving.

Beantwoorden

De donkere dagen voor kerst!!!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *