Buiten is het 20 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.804 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Bij een integrale actie gisteren in de Binnenstad zijn een flink aantal verkeersovertredingen geconstateerd en werden 3 personen aangehouden. Er werden ook 3 panden onderzocht. Op 2 plekken werd niet voldaan aan de vergunningsvoorschriften. Die bevindingen worden verder onderzocht. Bij de controle waren de gemeente, politie, Senzer, ODZOB, Belastingdienst en de Douane betrokken.

Er werd iemand aangehouden omdat hij een politieagent beledigde. Tijdens de verkeerscontroles werd 1 persoon aangehouden voor verkeersgevaarlijk gedrag. Het rijbewijs werd ingevorderd. Ook werd er man aangehouden omdat hij niet wilde meewerken. Politie en boa’s van de gemeente schreven samen in totaal 72 bekeuringen uit bij een grote verkeerscontrole aan automobilisten, scooterrijders en fietsers. Hiervan waren 23 snelheidsovertredingen, 6 boetes voor het niet dragen van een gordel, 6 voor stilstaan bij stilstaan-verbod, 6 boetes voor telefoon vasthouden tijdens het rijden in auto’s en op scooters. De Belastingdienst legde beslag op een voertuig en inde openstaande belastingschuld.
In een woning werd strijdig gebruik geconstateerd, dit wordt nader onderzocht. In een horecagelegenheid werd niet voldaan aan de brandveiligheidseisen. De ondernemer maakte op aangeven van de gemeente de overtreding direct ongedaan. In een slijterij werd niet voldaan aan de vergunningsvoorschriften. De gemeente doet daar verder onderzoek naar. De Douane gaat bij 2 panden verder onderzoek doen in het kader van de wet accijns. Mogelijk volgt er een naheffing.
“Deze integrale acties zijn onderdeel van de aanpak van de politie, gemeente, Belastingdienst, Openbaar Ministerie en andere organisaties. Doel van de acties is informatie vergaren, het aanpakken van misstanden en het verstoren van criminele activiteiten. Uiteindelijk werken ze zo samen aan een veilige en leefbare binnenstad.” Dat liet de gemeente zojuist weten.
De foto rechtsboven werd gemaakt toen tussen 4 en 6 uur ‘s middags op het Piet Blomplein (het voormalige Speelhuisplein echter de bieb) gecontroleerd werd.

6 reacties:

Goed bezig

Beantwoorden

Op de Heistraat stonden ze ook al. 👍

Beantwoorden

Je zou maar in de oranjebuurt, dierdonk of Brandevoort wonen dan heb je nooit controle. Dit is ook een soort etnisch profileren maar dan verkapt.

Beantwoorden

@Mark op zondag 17 juli 2022 om 06:52:

Wat een onzin zeg. Je moet controleren waar het meeste overlast is. En dat is echt in het centrum en op de Heistraat!!!
Dat ze dat maar eens vaker daar doen. Ik zat met een paar vriendinnen bij het Havenplein vrijdagmiddag en we hadden het er nog over omdat het opviel dat er geen enkele auto als anders racete, optrok en remde. Rara waarom zou dat toch zijn??? 😉

Beantwoorden

@Mark op zondag 17 juli 2022 om 06:52:

Dit is geen etnisch profileren, maar statistisch profileren. En ja, daar maakt de doelgroep het dus zelf naar…

Beantwoorden

@Mark op zondag 17 juli 2022 om 06:52:

Kom eens een kopje koffie drinken hier in de omgeving van de Heistraat en neem je notitieblokje mee. Gaan we samen turven hoeveel overtredingen er begaan worden en kijken we naar de etnische achtergrond van de overtreders.
Gaan we daarna nog eens naar de Oranjebuurt en doen we hetzelfde. Ik (als realist) kan je de uitkomst alvast voorspellen, en dat gaat jou (als idealist) niet bevallen.

Zoals hierboven als geschreven werd is het door de vele vreemdelingen die lak hebben aan onze regels natuurlijk vaker prijs in de Heistraat.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *