Buiten is het 17 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.225 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

foto door Knoops FotografieZaterdag kregen 3 kaderleden van Scouting Leonardus de Vrijwilligerspenning van de stad Helmond uit handen van wethouder Harrie van Dijk. Edwin Derks, Erwin van Stiphout en Brigitte van Stiphout-Dirks waren de gelukkigen.
Dit jaar vieren zij hun 40 jarig lidmaatschap van Scouting Leonardus. Naast het lidmaatschap is het trio al 25 jaar actief als vrijwilliger binnen diverse functies. Hun onvermoeibare vrijwillige inzet gedurende vele jaren was voor B&W aanleiding om aan hen deze vrijwilligerspenning toe te kennen.

  • Edwin Derks is sinds 1979 lid en al ruim 29 jaar kaderlid van de Rowangroep. Naast kaderlid verricht hij vanwege zijn achtergrond als elektricien de nodige karweitjes van elektrische aard.
  • Erwin van Stiphout is sinds 1979 lid en vanaf zijn 14 jaar actief als vrijwilliger. Zo was hij 10 jaar lang kaderlid bij de Rowans, waarnaast hij de laatste 10 jaren tevens de rol van Teamleider had. Een korte periode was hij bestuurslid, maar aangezien hij zijn kennis en kunde liever inzet op het uitvoerende vlak trad hij toe tot de groep die wekelijks zorgt voor het terrein, de blokhut en materialen.
  • Brigitte van Stiphout-Dirks is sinds 1979 lid en trad op 15 jarige leeftijd toe tot het kader als leidster van de welpen. Van 1986 tot en met 2009 was zij een bepalend kaderlid voor deze groep. In 2010 maakte zij de overstap naar de Explorers, een groep kinderen met een verstandelijke beperking.

Voor wie het niet (meer) weet, een jaar geleden kreeg Erica Jansen van Scouting Leonardus ook deze penning

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *