Buiten is het 10 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 111.465 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

6reacties

De bouw van sociale huurwoningen aan het toekomstige Judith Leysterplein gaat starten. Daar in Helmond Noord realiseert woningcorporatie Woonbedrijf 20 seniorenwoningen en 11 appartementen voor 1 of 2 personen. De Eindhovense corporatie verwacht dat ze over ongeveer een jaar klaar zijn. In het najaar komen deze sociale woningen voor ± 600 euro per maand op de website van Woonbedrijf en Wooniezie te staan. De projectplannen werden in samenwerking met Volksbelang gemaakt.
Vanmiddag werd de eerste duurzame steen, Clickbrick, gelegd door wethouder Gaby van den Waardenburg. Zij werd daarbij geholpen door Paul Terwisscha van Woonbedrijf (links) en Arno van Tilburg, directeur van Stam + De Koning Bouw (rechts). 
Het terrein van de gesloopte bassischool De Paardebloem krijgt de naam Judith Leysterplein. Zij was 1 van de eerste vrouwen die in de Gouden Eeuw werd uitgeroepen tot meesterschilder.

In de reacties hieronder staan updates.

6 reacties:

Ziet er niet uit als de eerste steen????

Beantwoorden

31, moeten daar niet 2 of 3 nullen achter, dan schiet het tenminste nog een beetje op.

Beantwoorden

Update 1 met het volledige persbericht dat Woonbedrijf hierover zojuist mailde:

Bouw 31 huurwoningen Judith Leysterplein gestart
De bouw van 31 huurwoningen aan de Paulus Potterlaan in Helmond is gestart. Op de plek waar twee jaar geleden nog basisschool ‘de Paardenbloem’ stond realiseert Woonbedrijf aan het toekomstige Judith Leysterplein 20 seniorenwoningen en 11 appartementen voor 1 of 2 personen. Het zijn allemaal betaalbare sociale huurwoningen van ongeveer 600 euro per maand. De plannen zijn in samenwerking met Woningbouwvereniging Volksbelang en aannemer Stam + De Koning voorbereid. We verwachten dat de woningen over ongeveer een jaar klaar zijn.
.
Start bouw
Op vrijdag 24 mei vierden we samen met omwonenden, gemeente, bouwbedrijf, architect en betrokkenen van Woonbedrijf en Volksbelang, de officiële start van de bouw. Wethouder Gaby van den Waardenburg, Arno van Tilburg (l), directeur van Stam + De Koning Bouw, en Paul Terwisscha van Scheltinga, directeur Vastgoed van Woonbedrijf, legden samen de eerste stenen en klikten enkele bakstenen in elkaar tot een muurtje met de zogenaamde ClickBrick®.
.
Duurzame woningen, duurzaam gebouwd
De ClickBrick® bakstenen gaan we gebruiken om de gevels van de woningen te bouwen. Deze bakstenen zien er gewoon uit, maar worden niet gemetseld of gelijmd. Ze worden gestapeld en aan elkaar verbonden door een kliksysteem. Het grote voordeel van dit systeem is dat je de bakstenen in zijn geheel kunt hergebruiken. De constructie kan snel en gemakkelijk worden afgebroken en weer opgebouwd. En dan blijft het afval beperkt tot de eventueel beschadigde bakstenen.
Behalve dat de woningen gebouwd worden met herbruikbare bakstenen, zijn het ook energiezuinige, gasloze woningen. De elektrische warmtepomp verwarmt de woningen en zorgt voor warm water. Alle woningen krijgen ook zonnepanelen.
.
Meer keuze en mogelijkheden in Haverveld
Het nieuwe plein is een mooie invulling van de lege plek die de oude basisschool achterliet, in Helmond-Noord in de buurt Haverveld. De woningen bieden straks meer keuze voor de bewoners: senioren kunnen, als ze naar een gelijkvloerse woning willen, in de buurt blijven wonen. En ook voor jongeren die op zichzelf willen wonen, én voor kleine huishoudens zijn er nu mogelijkheden. In het najaar biedt Woonbedrijf de woningen aan via http://www.woonbedrijf.com en http://www.wooniezie.nl. De verhuur van de woningen verloopt in nauwe samenwerking met Woningbouwvereniging Volksbelang. Dat is dus gemakkelijk voor Helmonders die belangstelling voor de woningen hebben.
.
Voor alle leeftijden
De 20 seniorenwoningen zijn bestemd voor 60-plussers en liggen aan een hofje. Ze hebben twee slaapkamers, een badkamer, keuken en woonkamer op de begane grond. Boven is nog een kleine bergzolder. De appartementen zijn voor huishoudens met 1 of 2 personen van alle leeftijden. Het appartementengebouw telt drie verdiepingen. Er is geen lift aanwezig, dat houdt de appartementen betaalbaar (minder servicekosten). De appartementen hebben een woonkamer, twee slaapkamers, een badkamer, open keuken en balkon.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op zaterdag 25 mei 2019 om 14:43:

Ik ben blij dat Woonbedrijf uit 040 hier in Helmond wat woningen voor ouderen bouwt. Helaas zijn er woningzoekenden genoeg hiero! 🙁
Keurig trouwens dat ze daar op het kantoor in 040 dus ook op zaterdag voor Helmond werken. ???? 🙂

Beantwoorden

Update 2:
De oplevering van 31 huurwoningen aan het Judith Leysterplein vond gisteren plaats. Dat laat Stam + De Koning vandaag weten.
Er was geen feestelijk oplevering vanwege de corona. Woonbedrijf maakte eerder deze informatieve video voor met name de nieuwe bewoners.

Beantwoorden

Goed plan hoop er 1 van te kunnen huren

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *