Buiten is het 13 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.944 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Een 40-jarige man uit Lieshout is vandaag door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3,5 jaar. Hij verkrachtte zijn toenmalige vriendin op gewelddadige wijze in haar woning.
De verdachte ging in augustus 2020 ’s nachts naar het huis van zijn vriendin in Helmond. Zij sliep al en wilde verder slapen. Zij stapte uit bed om duidelijk te maken dat zij echt geen seks wilde.
Op enig moment pakte de man haar vast, gooide haar op bed en trok haar kleding hardhandig uit. Vervolgens verkrachtte hij haar op verschillende manieren. Daarbij sloeg hij de vrouw veelvuldig met zijn vuist, trok hij hard aan haar haren en kneep hij haar keel dicht.
Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat de verdachte zich schuldig maakte aan een gewelddadige verkrachting. Het geweld moet voor het slachtoffer zeer pijnlijk en beangstigend zijn geweest. Daarbij maakte de verdachte misbruik van het vertrouwen dat de vrouw in hem had als partner. Uit het niets veranderde de man die zij in haar leven had toegelaten, in iemand die haar iets afschuwelijks aandeed. Het slachtoffer raakte door het voorval haar zelfvertrouwen en gevoel van veiligheid kwijt.
De verdachte neemt in het geheel geen verantwoordelijkheid voor het leed dat hij het slachtoffer heeft aangedaan. Dit rekent de rechtbank de verdachte zwaar aan. Hoewel er sprake lijkt te zijn van problematiek bij de verdachte, heeft hij niet meegewerkt aan een psychologisch onderzoek. Hier kon de rechtbank dan ook geen rekening mee houden bij de strafoplegging.
Naast de celstraf moet de verdachte een schadevergoeding betalen van ruim 16.096,10 euro aan het slachtoffer. Dat bedrag bestaat uit 1.096,10 euro materiële schade en 15.000,00 euro immateriële schade. Het toegewezen bedrag wordt vermeerderd met de wettelijke rente vanaf 28 augustus 2020 tot aan de dag der algehele voldoening.

De volledige uitspraak van de rechtbank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *