Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.243 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Vandaag werd het contract ondertekend tussen de Brainport Human Campus en ROVC voor de vestiging van het ROVC TechCenter in Helmond. Daarmee krijgt onze stad na Rotterdam en Ede (Gelderland) het derde ROVC TechCenter van Nederland. Burgemeester Elly Blanksma was aanwezig bij die ondertekening. De gemeente is namelijk verheugd deze marktleider op het gebied van praktijkgerichte technische opleidingen, binnen de gemeentegrenzen te verwelkomen.
ROVC biedt onder andere om- en bijscholing voor de “makers van de toekomst”. In april opent ROVC deze derde praktijklocatie in Helmond. Verspreid over 1000 m² aan theorielokalen en een praktijkhal staan verschillende toekomstbestendige installaties opgesteld. “Praktijkgericht technisch onderwijs is zeer belangrijk voor de arbeidsmarktregio Helmond – De Peel binnen de Brainportregio en in onze regio waar Slimme Maakindustrie centraal staat” zo meldt de gemeente in haar persbericht. “Helmond is als centrumgemeente trots op het feit dat zij 2 sterke merken als Driessen Groep en ROVC heeft kunnen samenbrengen. Met als prachtig resultaat de ontwikkeling van het derde ROVC TechCenter in Nederland op de Human Campus. Dit is een belangrijkste stap om de ambities van arbeidsmarktregio Helmond – De Peel op het gebied van een Leven Lang Ontwikkelen te realiseren.” 
“In de komende jaren veranderen en vervallen in Nederland ruim 13,3% banen (1,2 miljoen banen) door innovaties en ontwikkelingen. Investering in onderwijs en in de ontwikkeling van mensen is van groot belang voor de mensen zelf én voor de economische ontwikkeling van de regio”, aldus onze burgemeester, tevens kartrekker binnen Brainport van de agenda Leven Lang Ontwikkelen.
Jeroen Driessen van de Human Campus is ook al blij met de komst van ROVC naar de campus. Driessen: “De Human Campus in Helmond is dé plek waar professionals, organisaties en initiatieven op het gebied van mens en werk samenkomen. Hier delen we kennis en gaan we met elkaar in gesprek. De samenwerking op de campus tussen onderwijs, ondernemers en de overheid zet mensen in beweging. De campus vormt daarbij een warme plek waar ruimte is voor ‘heart én mind’, om te werken én te ontspannen, te leren en te onderwijzen, waar oog is voor kennis, ontwikkeling én inspiratie”. Inmiddels kent de Campus al tal van vaste bewoners. De komst van het ROVC TechCenter is een waardevolle aanvulling in de doorontwikkeling van de Brainport Human Campus.”
En ook John Huizing, directeur van het ROVC, is verheugd en meldt: “ROVC groeit en de vraag naar praktijkgerichte cursussen en trainingen is groot. Dat merken we zeker in de regio Helmond waar de industriële sector sterk is vertegenwoordigd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *