Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.106 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag 4 mannen uit België veroordeeld voor een poging tot een gewapende overval op een woning om daar drugs en/of geld weg te halen. De 22-jarige initiatiefnemer krijgt een gevangenisstraf van 18 maanden, een andere verdachte (ook 22 jaar) krijgt een celstraf van 16 maanden en twee verdachten van 23 jaar krijgen ieder 15 maanden celstraf.
De mannen probeerden in januari vorig jaar midden in de nacht een woning in Helmond binnen te dringen. In welke straat dat was, weten we niet. De initiatiefnemer schopte verschillende keren tegen de voordeur en hield een vuurwapen in de richting van de woning. De verdachten wilden hennepplanten en/of geld uit de woning stelen, maar gingen er zonder buit vandoor.
De rechtbank rekent het de initiatiefnemer zwaar aan dat hij een vuurwapen en munitie bij zich had. De andere 22-jarige verdachte nam een stroomstootwapen en een knipschaar mee. Ook dit weegt de rechtbank mee. De 23-jarige verdachten krijgen beiden 15 maanden celstraf. Voor de ene verdachte legt de rechtbank een hogere straf op dan de officier van justitie eiste, omdat hij er bij zijn eis geen rekening mee heeft gehouden dat de verdachte al een strafblad had.

De volledige uitspraak van de rechtbank.

1 reactie:

Inmiddels werden we ingefluisterd dat die overvalpoging vorig jaar op dinsdag 19 januari in de Johannes Vermeerlaan in Helmond Noord plaatsvond. Daarover hadden we destijds dit bericht. De video die daar in de reacties staat, bestaat helaas niet meer. Daarop zag je hoe de politie het viertal arresteerden. Maar ‘gelukkig’ hebben we de onderstaande schermafbeelding nog.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *