Buiten is het 19 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.051 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Bij Lokaal42, Zien eten en drinken (beide op de Markt), Lunchroom De Keyser (tegenover AH XL) en Komma (bij de bieb) is de voedselveiligheid oké.
Dat blijkt uit de inspectieresultaten die de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vandaag voor het eerst online heeft gezet. De voedselveiligheid bij die 4 lunchrooms werd beoordeeld op 3 onderdelen: hygiëne, veilig omgaan met voedsel en ongediertebestrijding en voldoen aan de regels.
Bij (de) 4 andere Helmondse lunchrooms is het afgelopen jaar geen inspectie geweest en zij vulden ook nog geen eigen verklaring in. Daarom is er over hen nu nog geen NVWA-beoordeling.
Lunchrooms kunnen de beoordeling groen, oranje of rood krijgen. Scoor je groen (zoals de 4 genoemde zaken) dan gaat de keuken veilig om met voedsel en is de hygiëne en ongediertepreventie in orde. Oranje betekent dat er bij een inspectie een tekortkoming is gezien waarvoor een boete is opgelegd. Voor kleine foutjes in de keuken wordt niet direct het oordeel oranje gegeven. Als de ondernemer aantoont dat hij het oplost, blijft of wordt zijn kleur groen. Staat de zaak onder verscherpt toezicht van de NVWA omdat er een structureel probleem is met hygiëne, voedselveiligheid of ongedierte, dan volgt de kleur rood.
Het is de bedoeling van de NVWA dat in 2016 alle soorten horecabedrijven in Nederland (zo’n 45.000) zijn beoordeeld, zoals bijvoorbeeld de shoarma-, döner- en kebabzaken. In deze eerste fase is gekozen voor lunchrooms omdat de ervaring is dat dit type horecabedrijf de keuken over het algemeen op orde heeft.

1 reactie:

Gaan ze ook ooit langs bij de chinese restaurants? Of de turkse?

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *