Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.149 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Het Openbaar Ministerie Oost-Brabant heeft vandaag voor de rechtbank Oost-Brabant een gevangenisstraf van 4 jaar geëist tegen een 56-jarige man die terecht staat voor het misbruiken van vier meisjes in de leeftijd van 14 tot 17 jaar. Naast het seksueel misbruik wordt de man er ook van verdacht dat hij heimelijk opnames heeft gemaakt van de meisjes.
Dankzij de oplettendheid van een jeugd en gezinswerker en een hotel in Helmond die meldde dat een oudere man een tweepersoonskamer had geboekt met een minderjarig meisjes is de politie het onderzoek Sugardad gestart.
De 56-jarige verdachte bleek medeoprichter te zijn van de datingsite “sugaradadrelations.com”. Hij dacht een nieuwe markt aangeboord te hebben met deze bemiddelingssite, om eenzame mannen te koppelen aan dames die hen gezelschap konden houden. De compagnon van verdachte was aanvankelijk ook als verdachte aangemerkt, maar van hem is niet gebleken van strafbare feiten. Hij probeerde de minderjarige meisjes te weren van de website.
Via deze website kwam hij in contact met de minderjarige meisjes. “Verdachte heeft naar eigen zeggen een volle vijver gecreëerd om in te vissen. Hij heeft doelbewust met deze minderjarige meisjes contact gelegd om zijn seksuele verlangens te bevredigen”, aldus de officier van justitie.
Uit het onderzoek is niet gebleken van mensenhandel, maar wel van zedendelicten ten opzichte van vier jonge meisjes en het vervaardigen van beeldmateriaal van de ontuchtige handelingen. “Dat er stiekem beeldmateriaal wordt gemaakt van seksuele handelingen vindt niemand leuk, voor minderjarigen geldt dit nog wel in versterkte mate. De schaamte over wat zich heeft afgespeeld zal deze jongen meiden in de toekomst nog parten gaan spelen.” De verdachte zegt het materiaal niet bekeken te hebben maar volgens de officier van justitie moet dat met een flinke korrel zout worden genomen.
De officier van justitie eist een gevangenisstraf van 4 jaar waarvan een jaar voorwaardelijk met een proeftijd van 5 jaar. Als bijzondere voorwaarde wil de officier van justitie dat verdachte zich aan de aanwijzingen van de reclassering houdt, ook als dat inhoudt dat hij een ambulante behandeling moet volgen bij een kliniek. “Op een dwingende en manipulerende wijze zijn deze meisjes, en waarvan ik de 14-jarigen ook nog kinderen wil noemen, tot vergaande seksuele handelingen aangezet of geprobeerd hen te verleiden. En het is daarbij zeer de vraag of verdachte wel inziet dat hij degene is die daarbij ernstig over de schreef is gegaan.”

In de reacties hieronder staan updates.

0 reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *