Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.144 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Een 31-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats is vandaag door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden. Hij was betrokken bij 8 woninginbraken en 4 pogingen daartoe waarvan 1 in een tandartspraktijk. Mannen van 25, 40 en 43 jaar krijgen ieder een celstraf van 9 maanden voor hun aandeel in 3 woninginbraken. De politie liet eerder weten dat de jongste een in Duitsland wonende Cubaan is en de andere 3 Chilenen zijn.
De 4 mannen pleegden op 21 februari woninginbraken in Helmond, Bakel en Nuenen en namen daar onder meer een tablet, laptop en spelcomputer mee. De politie kwam ze na de laatste inbraak in Nuenen op het spoor en zette de achtervolging in. De auto van de verdachten raakte uiteindelijk van de weg en belandde op de kop in de sloot in de Wilhelminalaan in Aarle-Rixtel. Daar kon het viertal worden aangehouden, Harrie Fotografie maakte daarvan de onderstaande 4 foto’s. Op de plaats van het ongeval waren zo’n 10 politievoertuigen en 2 ambulances. 3 Van de inzittenden werden met een ambulance en onbekende verwonding naar het ziekenhuis gebracht.
De rechtbank gelooft hun verklaringen niet dat zij die dag onder invloed van drank en drugs tot een soort van spontane uitvoering van die inbraken zijn gekomen. De rechtbank oordeelt dat de verdachten ontegenzeggelijk op pad waren gegaan met de bedoeling te gaan inbreken.
De 31-jarige man kon bovendien worden gelinkt aan een reeks woninginbraken in 2013. Ook deed hij in die periode een aantal pogingen tot inbraak en probeerde hij in te breken bij een bedrijf.
Bij het bepalen van de straffen houdt de rechtbank er rekening mee dat de mannen op 1 dag 3 woninginbraken hebben gepleegd. Een woning is bij uitstek de plaats waar iemand zich veilig moet kunnen voelen. Een inbraak veroorzaakt gevoelens van angst en onveiligheid bij de bewoners en in de samenleving. Daarnaast veroorzaakt een woninginbraak materiële schade en overlast voor de benadeelden. De verdachten trokken zich hier niets van aan. Daarom vindt de rechtbank voor alle verdachten onvoorwaardelijke celstraffen op zijn plaats.

2 reacties:

En het land uit !,,

Beantwoorden

In de cel gooien in Chili en Cuba anders hebben ze nog 2 jaar vakantie

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *