Buiten is het 24 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.011 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

De politie heeft de afgelopen tijd uitgebreid onderzoek gedaan naar het witwassen van mogelijk crimineel verkregen vermogen. Dat resulteerde vandaag  in een actiedag waarbij de administratie in beslag is genomen en beslag is gelegd op bijna 70 panden in Eindhoven en Helmond. De hoofdverdachte in het onderzoek is een 42-jarige man uit Eindhoven.
Tijdens de actiedag deed de politie onderzoek op 9 locaties: 7 in Eindhoven, 1  in Uden en 1 in Maastricht. Die hebben allemaal een relatie met de 42-jarige Eindhovenaar. 1 Van de locaties is zijn woning in Eindhoven. Daar kreeg de politie assistentie van medewerkers van Defensie die met speciale apparatuur hebben gezocht. In totaal hebben dinsdag ruim 110 mensen meegewerkt. De actiedag komt voort uit een witwasonderzoek van de politie.
Op de meeste locaties nam de politie administratie en gegevensdragers in beslag voor nader onderzoek. Ook werd dinsdag beslag gelegd op in totaal 69 panden: 65 in Eindhoven (voornamelijk in het centrum van de stad) en 4 in Helmond. Deze panden zijn eigendom van de hoofdverdachte en/of rechtspersonen van de hoofdverdachte. Er is niemand aangehouden.

2 reacties:

Beantwoorden

Eigenaar panden: de hetze gaat maar door
De oud-eigenaar van coffeeshop The Grasshopper in Eindhoven is volgens zijn advocaat stomverbaasd over de invallen van vanochtend. Volgens zijn advocaat, Peter van de Laar, is het een raadsel waarom het Openbaar Ministerie dit heeft gedaan. “Eerder is er ook al een onderzoek geweest hoe die man aan die panden is gekomen en uit dat onderzoek is totaal niets gekomen.” Dat meldde de NOS.
De man stapte over op vastgoed, nadat hij was gestopt als coffeeshophouder. “Hij heeft veel panden en die verhuurt hij. Dat is zijn inkomstenbron.”
De man zelf begrijpt er niets van, zegt zijn advocaat. “Hij zegt ook: die hetze blijft maar aan de gang. Er is een groot onderzoek geweest, daar ben ik schoon uitgekomen. En nu begint het weer opnieuw.”
Volgens Van der Laar wordt zijn cliënt niet als verdachte aangehouden. Tijdens de invallen was de man ook gewoon in zijn villa in Eindhoven.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *