Buiten is het 16 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 94.815 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Morgen vertrekken Maiky Fecunda (19 jaar), Sam Strijbosch (20) en Colin van Gool (20) en keeper Jamie Watt (21) naar Thailand. Deze 4 spelers van Helmond Sport werden een maand geleden uitgenodigd voor het Jupiler League All Star-team, een selectie van 20 Jupiler League-spelers onder 23 jaar.
Dit team zal 10 dagen rondtrekken in dit Aziatische land. Daar zullen zij onder meer clinics geven en 3 wedstrijden spelen, waarvan 1 een benefietwedstrijd is voor de vorige maand overleden Thaise grootheid, Coach Attaphol.
De Coöperatie Eerste Divisie (CED) kreeg eerder van de Thaise voetbalbond het verzoek een selectie af te vaardigen. In het kader van KNVB Clublinking stimuleert de Nederlandse voetbalbond samen met de CED de ontwikkeling van jonge professionele voetballers als wereldburgers. Daarom werd besloten in te gaan op de uitnodiging. Dit initiatief van de CED biedt hen niet alleen de kans om hun beroep professioneel uit te oefenen onder andere omstandigheden (zoals hoge temperaturen, hoge luchtvochtigheid en een andere speelstijl) maar draagt ook bij aan de maatschappelijke ontwikkeling van de spelers.
Ex-international Stanley Menzo zal namens de KNVB leiding geven aan dit Jupiler League All Star-team. “Een unieke ervaring voor deze spelers” denkt hij. “Ze moeten laten zien wat ze hebben geleerd in Nederland, dat je niet alleen aan jezelf denkt, maar ook maatschappelijk betrokken bent. Wanneer de spelers er met z’n allen iets van maken, zullen ze deze trip nooit meer vergeten. Als je er een zooitje van maakt natuurlijk ook niet, maar dan is de herinnering een stuk minder leuk”, knipoogt de oud-keeper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *