Buiten is het 7 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.254 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Zowel Loes van Engelen-Hendriks, Toos Hollestelle-van Lierop, Ricky Wilbers-van der Linden als Door van Zelst-Broens ontvingen uit handen van wethouder Margreet de Leeuw de vrijwilligerspenning. Zij kregen die vanmiddag tijdens de viering van het 25-jarig bestaan van de blindensoos van het Rode Kruis afdeling Helmond. Hun onvermoeibare vrijwillige inzet gedurende vele jaren was voor B&W aanleiding hen de vrijwilligerspenning  van de gemeente Helmond toe te kennen.
In de blindensoos komen elke week zo’n 25 blinden en slechtzienden bij elkaar in verenigingsgebouw De Schabbert in Helmond Noord voor diverse activiteiten. Zo worden daar kranten voorgelezen, spelletjes gedaan en wordt er gewandeld in natuurgebied de Bundertjes of winkelcentrum De Bus. Deze activiteiten kunnen alleen plaatsvinden met de inzet van vrijwilligers. Sinds de start van de blindensoos zijn Door, Loes Ricky en/of Toos wekelijks aanwezig om te helpen bij deze activiteiten.
Zodra we ’n foto van de uitreiking hebben, zetten we die in een reactie hieronder.

6 reacties:

Zoals beloofd de foto van de 4 dames met hun vrijwilligerspenning en oorkonde:

Beantwoorden

Van harte proficiat Ricky Wilbers!

Beantwoorden
Henny de Leeuwe-Kleijngeld

En hieronder de officiële foto met de wethouder. PressVisuals.com maakte die in opdracht van de gemeente.

Beantwoorden

Gefeliciteerd Dames met het Prachtige werk wat jullie doen, voor de Gemeenschap, en al 25 JAAR, Proficiat.

Beantwoorden
Marie Tinie Wilbers

Wat leuk en gefeliciteerd! 25 jaar, wat een tijd! Mijn vader is ook slechtziend. Zo’n blindensoos kennen wij hier in het westen van Brabant niet. Wel een leuk initiatief. Ik ben al heel erg blij met alle hulpmiddelen die tegenwoordig beschikbaar zijn om hem in ieder geval een beetje te kunnen helpen.

Beantwoorden

Wat een prachtig initiatief. We gaan de volgende week kennis maken en bespreken of een blinde kennis van ons hier ook terecht kan. Ook hier zie je weer senioren als betrokken vrijwilligers. Fijn dat dit nu ook gewaardeerd wordt.

Beantwoorden
Holke J.M.Flapper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *