Buiten is het 2 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 86.323 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 51-jarige man uit Helmond veroordeeld tot een gevangenisstraf van 180 dagen, waarvan 139 dagen voorwaardelijk. Hij bedreigde en mishandelde zijn ex-vriendin.
De man zette in juli 2016 onder invloed van cocaïne een mes op de keel van zijn ex-vriendin en dreigde dat hij ‘haar kop er af zou snijden’. Ook kneep hij haar keel dicht.
Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank er onder meer rekening mee gehouden dat het gewelddadig karakter van de feiten laat zien dat de man er niet voor terugschrok om fors geweld te gebruiken. Daarbij komt nog dat de man de vrouw mishandelde terwijl hun destijds 15-jarige zoon erbij was. De verdachte bekommerde zich niet om de gevolgen voor zijn ex of voor hun zoon. Dat neemt de rechtbank hem zeer kwalijk.
Ook weegt mee dat uit psychologisch onderzoek onder meer blijkt dat de verdachte lijdt aan een aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit en aan een verslaving aan diverse middelen, met name cocaïne en amfetamine. Er is sprake van een agressieproblematiek maar door de weigerachtige houding van de verdachte blijft de vraag welke hulpverlening het meest passend voor hem is onbeantwoord. Zowel de reclassering als de psycholoog maakt zich ernstig zorgen over de toekomstige ontwikkeling van de man. Het recidiverisico wordt ingeschat als hoog. De rechtbank legt echter geen reclasseringstoezicht als bijzondere voorwaarde op, zoals de officier van justitie heeft geëist, omdat uit de rapporten blijkt dat noch de reclassering, noch de psycholoog mogelijkheden zien voor een zinvolle behandeling of begeleiding.

De volledige uitspraak van de rechtbank.

4 reacties:

Ach zijn we onderhand wel gewend.
Slachtoffer schuldig
Schuldige Slachtoffer.

Beantwoorden

41 dagen cel…..
“Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank er onder meer rekening mee gehouden dat het gewelddadig karakter van de feiten laat zien dat de man er niet voor terugschrok om fors geweld te gebruiken.”

Slechts 41 dagen cel…..
We zijn compleet gestoord aan het worden in Nederland!!!

Beantwoorden

Niet helemaal volledig; 180 dagen gevangenisstraf, waarvan 139 dagen voorwaardelijk, met aftrek van voorarrest, het zou dus zo maar kunnen zijn dat hij alweer vrij rondloopt. Nou dat zal hem leren!!

Beantwoorden

Goh, flashback. Exact hetzelfde meegemaakt, zelfde straf… Daarna stond ie weer in mm straat… Nog niks veranderd in 24 jaar dus… Rechtsysteem van NL, hoera!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *