Buiten is het 32 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.271 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Bij in totaal 5 patiënten van het Elkerliek ziekenhuis locatie Helmond is vastgesteld dat zij de bacterie ‘Vancomycine-Resistente Enterokok’ (VRE) bij zich dragen. Dit blijkt uit het contactonderzoek dat het ziekenhuis onmiddellijk heeft ingesteld na een onverwachte VRE-bevinding bij een patiënt op de Intensive Care.
5 Patiënten is een beperkt aantal, maar het Elkerliek neemt het zekere voor het onzekere om verdere verspreiding te voorkomen. Vooral omdat in een aantal omliggende ziekenhuizen de VRE bacterie al eerder is geconstateerd en voor uitbraken heeft gezorgd. Inmiddels is het Elkerliek met een uitgebreid contactonderzoek gestart onder 100 reeds ontslagen patiënten die op de Intensive Care hebben gelegen.
De VRE is een normale darmbacterie en voor gezonde mensen ongevaarlijk. Bij ernstig zieke en/of verzwakte patiënten kan de VRE wel infecties veroorzaken die vervolgens moeilijk behandelbaar zijn. De VRE-bacterie is namelijk ongevoelig voor gangbare antibiotica.
De 2 VRE-positieve patiënten die nog in het ziekenhuis zijn, liggen alleen op een kamer. Voor de verpleging van deze patiënten gelden voor medewerkers speciale maatregelen zoals het dragen van handschoenen en schorten. Zodra een kamer vrijkomt na ontslag van een patiënt met VRE, wordt deze pas na grondige reiniging en desinfectie vrijgegeven voor normaal gebruik. Nieuwe patiënten komen zo niet in contact met de patiënten die de bacterie dragen.
Op de pagina veel gestelde vragen en antwoorden VRE staat meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *