Buiten is het 3 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.278 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
12reacties

Een al langer lopend onderzoek naar de handel in drugs leidde gisteravond tot een gezamenlijke actie van de overheid. 5 Helmonders werden daarbij opgepakt. Eerder kwamen er signalen binnen dat een familie uit Helmond zich bezig zou houden met de handel in softdrugs in Helmond en omgeving. Verder onderzoek leidde woensdag tot een omvangrijke actie.
Met bijna 100 specialisten van politie, gemeente Helmond, Belastingdienst en Defensie werden op meerdere adressen doorzoekingen verricht, onder meer op een woonwagenkamp in Helmond. Medewerkers van Defensie sloten aan om te zoeken naar verborgen ruimtes en de gemeente deed onderzoek naar mogelijke uitkeringsfraude. Op verschillende locaties werd in totaal ruim 12.000 euro aan contanten gevonden. 6 Auto’s werden in beslag genomen, net als boekhouding.
In totaal werden op verschillende locaties in Helmond, Asten en Grashoek 6 verdachten opgepakt. Het gaat om 5 mannen (64, 47, 44, 41 en 23 jaar oud) en een vrouw van 45. De oudste verdachte werd opgepakt in een hennepknipperij in het Limburgse Grashoek, zijn woonplaats. De rest van de verdachten komt uit Helmond. Nieuwe aanhoudingen worden door de politie niet uitgesloten.
Het is een taak van de overheid, om een erop toe te zien dat wet- en regelgeving wordt nageleefd. Wanneer vermoedens bestaan van bijvoorbeeld (handel in) of aanwezigheid van softdrugs, is het aan de samenwerkende overheid om dit te controleren en bij misstanden hier iets aan te doen. Achter de schermen wordt daar hard aan gewerkt, door alle overheidspartners samen. Meestal is dat vrij onzichtbaar, behalve op dagen als deze, zo laat de politie weten.

12 reacties:

Goed gedaan????

Beantwoorden

Beter,opgeruimd staat netjes

Beantwoorden

Wie zijn gat brand Kan OP de blaren zitten

Beantwoorden

Goed gedaan laat ze maar allemaal op ruimen

Beantwoorden

zullen wel geen Echte helmonders zijn!????!

Beantwoorden

Jammer dit..zigeuners hebben al zo’n goede naam.

Beantwoorden

nooit meer vrij laten die gasten

Beantwoorden

@ Andre : waarom stigmatiseren met je opmerking ??? Ken jij de betrokken personen van dichtbij ??? Ik wel en ik kan je vertellen…het zijn géén zigeuners !
@ Weblog : fact- chekking ! De verdachten komen niet uit één familie !

Voor wat betreft het oppakken van de verdachten, dat is inderdaad “eigen schuld, dikke bult”.

Beantwoorden

@Jan op zaterdag 29 juni 2019 om 10:48:

Waar precies had je gelezen dat de verdachten uit 1 familie komen?

Beantwoorden

@Weblog : In de 3e zin van bovenstaand artikel “een familie uit Helmond”.

Beantwoorden

@Jan op zaterdag 29 juni 2019 om 11:02:

Maar daar staat echt níet dat de 5 opgepakte Helmonders uit 1 Helmondse familie komen.
Als jij daarover meer feiten weet dan lezen we dat graag in een reactie hieronder. Met zijn allen weten we immers meer.

Beantwoorden

@Weblog : Dan zal het aan mijn manier van lezen liggen ??? Ik vind dat de eerste 3 zinnen van het artikel op z’n minst de suggestie wekt dat het om een Helmondse familie draait !

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *