Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.072 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

Zondag rond 01.00 uur fietste een groep jongens over de Kanaaldijk N.O. toen plotseling hun aandacht werd getrokken door een loslopende herdershond met halsband en riem. Het vijftal keerde om en zagen een 62-jarige Helmonder in het kanaal. De man kon niet om hulp roepen omdat hij onderkoeld was en daardoor geen woord meer kon uitbrengen. De jongens trokken hem uit het water en alarmeerden de hulpdiensten, waarna de man met spoed werd overgebracht naar de Intensive Care. Later bleek dat het slachtoffer op zijn fiets ten val was gekomen door toedoen van de herdershond en zo in het kanaal belandde.
“Aan deze 5 jongens een geweldig groot compliment, zij zijn echte helden!” aldus de politie. Het slachtoffer had het voorval niet overleefd, als de jongens niet zo kordaat hadden opgetreden, .

7 reacties:

Helden! En zo zie je maar weer dat er ook veel ‘goeie jeugd’ is. Dus uitreiken die medailles Burgemeester Blanksma!

Beantwoorden

Mooi nieuws klasse jongens !!

Beantwoorden

Beantwoorden

Ik las net dat Willy gisteren toevallig 63 jaar is geworden.

Beantwoorden

Update 1:
Onderscheiding voor de 5 tieners die 62-jarige drenkeling hebben gered
Vrijdagmiddag zal burgemeester Elly Blanksma de bronzen medaille van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen uitreiken aan de 5 jongens die deze 62-jarige Helmonder in april uit het water hebben gered. Het vijftal:
• Dennis Verspaget, 17 jaar uit Helmond
• Puck Coopmans, 17 jaar uit Aarle-Rixtel
• Jayson Damen, 17 jaar uit Helmond
• Chiel Rooijakkers 16 jaar Aarle-Rixtel
• Bjorn van Neerven 17 jaar Beek en Donk
De gerede man is na 2 dagen op de intensive care weer naar huis gegaan. De eerste dagen moest hij aansterken, maar inmiddels is hij weer goed opgeknapt.
Hier lees je meer over over de onderscheiding van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen

Beantwoorden

Update 2:
Vanmiddag kregen de bovenstaande 5 helden de bronzen medailles van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. Burgemeester Elly Blanksma reikte die aan hen uit.

Beantwoorden

Goed gedaan jongens we zijn jullie nog steeds dankbaar en dat blijft

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *