Buiten is het 11 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 86.916 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Op de hoek van de Hoofdstraat en het spoor in Mierlo-Hout komen 40 sociale huurappartementen en 10 vrije sector woningen. Dat plan werd ontwikkeld door Van Bussel Ontwikkeling BV en Woningcorporatie Compaen. Naar verwachting wordt in het eerste kwartaal van 2020 de bouw start.
Al vele jaren ligt het terrein braak. De ontwikkeling van dit project Voorstadshalte in Mierlo-Hout staat al jaren op het programma, maar werd om uiteenlopende redenen nooit gerealiseerd. 1 Van die redenen was de complexe ligging nabij het spoor en de Hoofdstraat. Door geluids- en trillingsoverlast zijn extra bouwmaatregelen nodig die leiden tot hogere bouwkosten waardoor het project niet rendabel bleek. Een deel van deze hogere kosten (zijnde 74.995 euro) wordt nu betaald door de gemeente uit het Stimuleringsfonds Sociale Woningbouw. Hiermee wordt het woningbouwproject mogelijk gemaakt en het aanbod van woningen in Mierlo-Hout uitgebreid.
Komend jaar staat in het teken van het bouwrijp maken van de grond, de bestemmingsplanwijziging en de start van de verkoop van de 10 vrije sector woningen. Verloopt dit alles voorspoedig dan wordt begin 2020 gestart met de bouw van de woningen.

6 reacties:

Die appartementen zijn voor Alphonsus toch
De nieuwe bouw !!

Beantwoorden

vrije sector noemen ze dat ,,,langs de spoorlijn

Beantwoorden

Alweer wert 15 jaar of 20 jaar ook al gezegd ( beloofd)

Beantwoorden

Ik hoop voor iedereen dat de grond daar zuiver is er ligt voor 40 jaar olie en accuzuur in de grond 🤮😤

Beantwoorden

Als er geen asielzoekers in komen… je weet maar nooit

Beantwoorden

Goede zaak dat daar eindelijk iets komt. Ziet er niet uit nu.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *