Buiten is het 9 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.822 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Vandaag kregen de laatste bewoners van Blok21 in Brandevoort de sleutel van hun nieuwe woning. 4 Jaar na de eerste steen zijn alle 55 wooneenheden bewoond. Een nieuwbouwcomplex dat door woningcorporatie woCom in 3 fasen is gebouwd. De nieuwe bewoners vierden dit samen met kunstenaar Bart Janssen die, voor de ingang naar de binnenplaats, een houten bord heeft gemaakt met daarin de complexnaam ‘VariaVeste’. Een woonproject met variatie in de architectuur en grote variëteit in bewoners. Van starters tot gezinnen, van sociale huurwoningen tot en met vrije sector huur- en koopwoningen.
Een week na de oplevering van de laatste 8 huurwoningen, kregen vandaag de bewoners van 3 koopwoningen hun sleutel uitgereikt. Direct na de oplevering door aannemer Houta Bouw. De 6 dagen oude baby Lhoé, de jongste bewoner van VariaVeste, mocht samen met haar moeder en de 80-jarige Janssen een houten naambord onthullen. “Omdat 2 van deze woningen naast de ingang naar het binnenterrein liggen, de zogenaamde poortwoningen, hebben wij een lokale ambachtsman een houtsnijwerk laten m­­­aken met de kenmerkende vormen van VariaVeste,” vertelt Arno Verhagen, projectcoördinator bij woCom. “Dit bord moet een herkenningspunt worden voor de bewoners en bezoekers. Dat verbindt. Net als het binnenterrein dat door iedereen gebruikt gaat worden. Vandaag zag je dat al gebeuren toen de nieuwe buren elkaar ontmoetten. De eerste contacten zijn gelegd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *