Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.312 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

archieffotoGistermiddag hield de politie een bromfietscontrole op de Kasteel-Traverse. Tussen 14.00 en 16.00 uur werden er 17 snor-/bromfietsen gecontroleerd. In totaal werden 7 bekeuringen uitgeschreven.
3 Snor-/bromfietsen bleken een te hoge constructiesnelheid te hebben (in gewone mensentaal: die waren dus opgevoerd). Tegen de bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt. Bovendien werden hun kentekenbewijzen ingenomen zodat er niet meer op de bromfietsen gereden mag worden. Nadat de eigenaren hun voertuigen in originele staat hebben teruggebracht, moeten zij die op eigen kosten laten herkeuren. Na goedkeuring krijgen zij het kentekenbewijs dan weer terug.
Daarnaast werden er 2 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder helm en 1 voor het niet hebben van het rijbewijs. Tijdens de bromfietscontrole heeft de politie een scooter in beslag genomen. Die scooter is vermoedelijk van diefstal afkomstig en de politie doet verder onderzoek naar de herkomst.

4 reacties:

Moet dat nou, ze kunnen beter asociale rijders / herrie scooters / rook scooters bekeuren dan een scootertje dat wat te hard rijdt.
Mijn snors rijden ook 40-45, dat wil niet zeggen dat ik dat ook rijdt, alleen als het kan en niet gevaarlijk is (maar ik ben dan al oud :))
25 km/h voor een snorscooter is veel te gevaarlijk bij inhalen van fietsers en zeker elektrische fietsers (die ook tegemoet komen en dat zie je niet), kan je zeggen “dan haal je maar niet in” maar menig fietser vind het niet leuk als er steeds een scooter achter hun zit.
Het zal ook nog wat worden mat die elektrische fietsen die steeds makkelijker opgevoerd kunnen worden en de speedpedelacs die ook populairder worden en ook 45 km/h kunnen.

Beantwoorden

Twan, opgevoerde scooters zijn herriescooters

Beantwoorden

@Mark op vrijdag 23 september 2016 om 10:20:

Dit is de grootste onzin wat ik ooit heb gehoord….

Beantwoorden

Motorrijders krijgen het dringende advies om zelfs binnen de bebouwde kom, een beschermend pak te dragen.

Maar een stel debielen die het nodig vinden om 60, 70 of soms zelfs harder op hun jengelfietsjes te rijden, doen dit ’s zomers in t-shirts & korte broek. En vaak nog zonder helm ook!

Geen medelijden mee als het fout gaat!
En de nabestaanden maar zeggen: “Och ’t woar zonne goeie.”

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *