Buiten is het 4 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.454 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

Vrijdag wordt, 9 jaar na uitreiking van de eerste lening, de 750ste starterslening uitgereikt aan 1 van de deelnemers van het CPO-project Iedereen kan bouwen in Brandevoort-Stepekolk.
De Helmondse starterslening is 1 van de maatregelen die de gemeente inzet om de woningmarkt positief te beïnvloeden. Een starterslening is een aantrekkelijke extra hypotheek die mensen helpt om hun eerste woning te kopen. Pas na de eerste 3 jaar hoeven zij rente en aflossing te betalen over de starterslening. Het gaat om woningen tot 265.000 euro (dit is inclusief verwervingskosten). De starterslening gaat over hoogstens 20% van de aankoopsom van de woning, met een maximum van 36.500 euro.
Helmond 1 van de meeste startersleningen van Nederland. In maart 2012 werd nummer 400 uitgereikt.
De overhandiging van deze 750ste starterslening gebeurt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Cacaofabriek vrijdagmiddag om 13.30 uur. De ontvanger krijgt een symbolische cheque en een waardebon.

In de reacties hieronder staat een update.

4 reacties:

GOH, was Cacaofabriek open dan…..oh ja was subsidie op leningen dus dat was weer een feestje waard voor alle bobo’s

Beantwoorden

Update:
Ka Yu Wong kreeg de 750ste starterslening
De hierboven aangekondigde 750ste starterslening is uitgereikt aan Ka Yu Wong. Hij kreeg een symbolische cheque en een waardebon van wethouder Frans Stienen (Stedelijke Ontwikkeling).
Ka Yu Wong bouwde een woning in Brandevoort via Iedereenkanbouwen.nl. Dit project in wijkdeel Stepekolk is uitgevoerd volgens het zogeheten Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Daarbij gaat een groep mensen samen (onder professionele begeleiding) een proces aan om tot een woningbouwproject te komen. Uit eerdere ervaringen blijkt dat mensen elkaar inspireren en op nieuwe ideeën brengen. Het grote voordeel is dat deze aanpak goedkoper is dan alleen bouwen, doordat allerlei kosten samen kunnen worden gedeeld. Voor veel mensen is het bouwen van een eigen huis zo toch mogelijk.

Beantwoorden

Wegens een blessure aan de (knip)duim, werd er nu een symbolische cheque & waardebon overhandigd! En zie, vele duimen maken licht werk ! :):):):)

Beantwoorden

Fu Kin Su Pah!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *