Buiten is het 22 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.355 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

8 Helmonders vernielden zondag kort na 03.00 uur het interieur van een taxibus van Taxibedrijf van der Zanden. Geschatte schade 2.000 tot 2.500 euro.

  

Dit achttal in de leeftijd van plusminus 18 tot 20 jaar, werd na een avondje stappen door een taxibus bij de kerk in Deurne opgehaald. Zij moesten die nacht van zaterdag op zondag weer terug naar Helmond, zo vertelt directeur/eigenaar Richard Cox van die taxicentrale. Eerder die avond waren zij door dit bedrijf naar Deurne gereden. Op de afgesproken tijd kwam het busje voorrijden. Het instappen van de 8 jongeren ging al niet helemaal lekker, maar onderweg naar Helmond was het gezelschap (met name de 3 op de achterste bank) zeer luidruchtig en gedroegen zich als zeer vervelende krijsende kleine kinderen zonder enig fatsoen.
De chauffeur die al 15 jaar in dienst is, dacht er verstandig aan te doen hen er niet onderweg uit te zetten. Hij reed gewoon door naar de eindbestemming. Eenmaal aangekomen op het eindpunt in Brouwhuis, rekenden de jongens die voorin zaten netjes af. De rest van de meute rolde en rende zo snel als mogelijk uit het busje. Achteraf, toen de jongeren zich uit de voeten hadden gemaakt, bleek waarom. De bekleding was vernield en het interieur rood besmeurd.
Maar Taxibedrijf van der Zanden blijkt niet voor 1 gat te vangen. Alle 8 jongeren werden zondags al meteen door dit bedrijf getraceerd en zij mogen eerdaags komen uitleggen waarom zij dit deden. De paar duizend euro aan vernielingen moeten zij betalen. “Mochten zij dit niet willen doen, gaan wij uiteraard over op aangifte bij de politie” zo laat Richard Cox weten. Maar hij verwacht niet dat het zo ver komt.

3 reacties:

flinke jongens oorzaak weer drank natuurlijk

Beantwoorden

Dus dat waren de herrie schoppers die door de straat kwamen ik heb ze uit de taxi zien stappen

Beantwoorden

Wat ontzettend netjes opgelost voor die jongeren Die komen er goed vanaf. Een warme douche voor taxibedrijf van de Zanden! Mijn complimenten. Want als dat hele domme dronkenmansgedrag van die nacht via politie en justitie en rechtbank was gegaan, kunnen ze daar nog lang last van hebben bij sollicitaties en dergelijke. Hopelijk beseffen die jongeren dat zelf ook. Een volgend slachtoffer zal het gewoon via de politie spelen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *