Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.347 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Een 63-jarige Helmonder krijgt een gevangenisstraf van 8 maanden en tbs met voorwaarden opgelegd voor brandstichting in zijn appartement. Dat bepaalde de rechtbank Oost-Brabant vandaag.
De man stichtte dinsdagochtend 15 maart brand in zijn benedenwoning aan de Johan Vermeerlaan in Helmond Noord. Hij doordrenkte de gordijnen met spiritus, stak ze in brand en verliet vervolgens de woning terwijl in de naastgelegen en bovengelegen appartementen mensen aanwezig waren. De man verklaarde tot zijn daad te zijn gekomen uit wanhoop.
Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank meegewogen dat uit onderzoek van een psychiater en psycholoog blijkt dat de man aan een aantal psychische stoornissen lijdt. Bovendien heeft hij een antisociale persoonlijkheidsstoornis en functioneert hij op zwakbegaafd niveau. De rechtbank ziet in de psychische/psychiatrische problematiek van de man en vanwege recidivegevaar, aanleiding de maatregel van terbeschikkingstelling met voorwaarden op te leggen. Zo moet de man zich onder meer laten opnemen in een forensische psychiatrische instelling en mag hij geen drugs gebruiken.

2 reacties:

Hij mag geen drugs gebruiken

Beantwoorden

Voor de volledigheid de uitspraak van de rechter.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *