Buiten is het 4 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 104.156 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Het blijkt dat 87,1% van de Helmonders gelukkig is. Dat zegt de Stichting Atlas voor Gemeenten die voor het eerst het geluksgevoel per gemeente in kaart bracht. Daarmee staat Helmond op de 18e plaats in de lijst (pdf) van de 50 grootste Nederlandse gemeenten.
Ter vergelijk: Rotterdam is de gemeente met het laagste percentage gelukkige mensen want 81,6% van de Rotterdammers noemt zichzelf gelukkig. De inwoners van de gemeente Hellendoorn in Overijssel zijn met 94,4% gelukkige mensen. Eindhoven scoorde 84,6% in Geluksatlas 2017.

6 reacties:

Ikke ben het gelukkig nie

Beantwoorden

@bram op donderdag 18 mei 2017 om 11:17:

IK WEL!!!!!

Beantwoorden

Ik ook niet

Beantwoorden

Bijna de helft is werkeloos, al dan wel of niet vrijwillig, een kwart van de Helmonders leeft op of onder het bijstandsniveau, kan dus nauwelijks rondkomen. En uhhh, die bewering komt niet van mij, dat is een tijd geleden in de media bekend gemaakt. Helmond is net als Eindhoven niet bepaald veilig te noemen Alles bij elkaar zou je daar toch niet gelukkig van worden. Dus….vraag ik me toch echt af waar die 87% happiness op gebaseerd is……

Beantwoorden

@Twan Peeters op vrijdag 19 mei 2017 om 19:43:

Misschien hangt iemands geluksgevoel van andere factoren af dan je verwacht, of misschien kloppen de percentages die je noemt niet helemaal.

Volgens de uitleg op https://www.atlasvoorgemeenten.nl/de-atlas/indicatoren hebben de onderzoekers gewoon steekproefsgewijs aan mensen gevraagd hoe vaak en in welke mate ze zich gelukkig voelen, en dit kwam eruit.

Beantwoorden

Over gelukkige Helmonders gesproken!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *