Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.919 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
13reacties

Gisteren was er een verkeerscontrole van politie en Belastingdienst in de Binnenstad van Helmond. Daarbij heeft de Belastingdienst diverse openstaande belastingen geïnd. Ook werden er diverse voertuigen in beslag genomen. Verder is er een persoon aangehouden voor een openstaande gevangenisstraf van 5 jaar wegens een drugsdelict.
Daarnaast schreef de politie diverse bekeuringen uit aan scooterrijders. Onder andere voor het rijden zonder rijbewijs en voor het opvoeren van scooters. Eén persoon is verbaliseerd voor het voorhanden hebben van illegaal zwaar vuurwerk. Daarnaast zijn er diverse openstaande boetes geïncasseerd.
Deze controle werd gehouden ter bevordering van een veilige en leefbare binnenstad. Doel van de acties is informatie vergaren, het aanpakken van misstanden en het verstoren van criminele activiteiten. Bij de controle van gisteren was er ondersteuning door de Gemeente Helmond, het Openbaar Ministerie en de belastingdienst. Alle controles werden uitgevoerd met inachtneming van de RIVM-richtlijnen vanwege het coronavirus.

In de reactie hieronder staat een update.

13 reacties:

CHAPEAU
Voor herhaling vatbaar

Beantwoorden

Goed zo.
Wat ik niet begrijp, is dat er bij staat dat de belastingdienst meedeed.
Wat doen die dan?
Ik neem aan dat je bv bij verkeerdeelname kunt checken of je voertuig belasting betaald is.Wellicht nog andere openstaande schulden kan je ook checken,maar is dat de bedoeling om via razzia’s wanbetalers van belastingen op te sporen?
Ik zie dan liever dat men gewoon vanuit de belastingdienst iemand oproept desnoods voor de rechter.
Ik hoop dat veel scooter en brommer zijn aangepakt …teringvolk is dat, vooral die zonder helm rondracen…achterlijke debielen.

Beantwoorden

@Andre op vrijdag 22 januari 2021 om 13:41:

De Belastingdienst doet mee zodat de auto van een wanbetaler meteen in beslag genomen kan worden. Dit kan inderdaad motorrijtuigenbelasting zijn, maar ook onbetaalde inkomstenbelasting of btw.

De Belastingdienst is een overheidsorgaan en hoeft daarom niet eerst naar een rechter om achterstallige belastingen te incasseren.

Beantwoorden

Politie is een verlengstuk van de belastingdienst, is al jaren zo. Dit verklaard ook dat een groot deel van de bevolking minder respect heeft gekregen voor de politie. Het moet wel gegarandeerd zijn dat de centjes richting Den Haag blijven rollen.
Wat ik niet begrijp is dat wanneer ik 1 dag te laat mijn omzetbelasting heb betaald er direct een brief in de bus ligt inclusief boete bedrag. Als ik te laat mijn inkomstenbelasting betaal er direct een brief in naam van koning willie op de mat ligt.
Ik vind het overigens prima hoor dat ze auto’s afnemen van lui zonder inkomen of wanbetalers.

Even offtopic. Gisteren mijn eerste boete gekregen omdat ik zonder muilkorf in het tankstation was.
Gelijk aan agente medegedeeld dat ik niet meedeed aan de poppenkast en gevraagd of ze me gewoon een boete wilde geven. Mevrouw gaf gehoor aan mijn verzoek. LOL
Ook ga ik geen gehoor geven aan het huisarrest dat door rubberen Rutten en consorten is opgelegd. Ik betaal gewoon die 95,- euro.

Beantwoorden

Update:
De aangehouden man die een openstaande gevangenisstraf van 5 jaar had, is een 30-jarige Helmonder zo laat de politie weten.

Beantwoorden

Goed werk van de politie en de andere overheidsdiensten!

Beantwoorden

Het zou toch zo fijn zijn als er een keer op snelheid wordt gecontroleerd op de koninginnewal. Op z’n minst drempels. Al zovaak over geklaagd bij de gemeente en politie maar er gebeurd niks! Al meerdere malen mensen aangereden zien worden. 5 zebrapaden en rijden er wel 80😡

Beantwoorden

@D’n dieje op vrijdag 22 januari 2021 om 15:38:

Zo eenvoudig is het niet. Als ik een belastingschuld zou hebben van bv..100.000 euro en rijd in een gehuurde Rolls-Royce zou dan de verhuurder van de auto mijn belastingschuld moeten betalen. Het beslag is tijdelijk. De belastingschuld blijft bij de schuldige.

Beantwoorden

@Marco op vrijdag 22 januari 2021 om 20:49:

Als die Rolls-Royce volgens de kentekenregistratie niet van jou is kan hij ook niet in beslag worden genomen. Ik had aangenomen dat iedereen dat wel zou snappen.

Beantwoorden

Sorry maar ik wil geen boetes krijgen omdat t veel geld is en als je niet ziek bent kun je het gewoon niet aanvechten

Beantwoorden

@Wappie: Zo’n figuren als jij met je uitspraken moet ze nog veel meel boete’s geven. Of nog liever opsluiten. Je bent een gevaar voor de maatschappij.

Beantwoorden

@Henk wat flauw van je. Wappie valt niemand lastig.
Maar jij kan het niet hebben dat Wappie vrij is en zich niet laat kisten.
Ik houd van mensen als Wappie en mensen als Henk kan ik missen als kiespijn.
Zijn er teveel van; doe gewoon wat jou goed lijkt maar oordell niet over andersdenkenden.

Beantwoorden

Wappie meent dat de wet alleen voor anderen geldt en begrijpt niet dat anderen er last van hebben als hij zichzelf niet aan de wet houdt.
Het staat hem inderdaad vrij om zich er niet aan te houden, maar dan moet hij hier niet stoer lopen komen doen EN tegelijkertijd wel zeuren hoe oneerlijk bij behandelt wordt. Dit is het aloude probleem met mensen die niet kunnen reflecteren en graag met het vingertje wijzen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *