Buiten is het 18 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.801 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

In een groot internationaal onderzoek naar mensensmokkel hebben de Koninklijke Marechaussee en de politie 7 mensen in Nederland opgepakt. In Helmond, Dongen en Tilburg werden doorzoekingen gedaan en arrestaties verricht. “Vanmorgen stond de DSI, Marechaussee en de Belgische politie aan de deur in de Heistraat, en heeft daar een Koerd en zijn auto meegenomen op verdenking van  mensensmokkel” meldde Ali vanmiddag op de weblog.

Doelwit van de actie is vermoedelijk een groot netwerk van smokkelaars die migranten vanaf de rest van Europa over het Kanaal naar Groot-Brittannië verschepen. Bij de doorzoekingen in bedrijfspanden werden “grote hoeveelheden” nautisch materiaal als zwemvesten en boten gevonden. “Die waren vermoedelijk bedoeld om migranten mee Het Kanaal op te sturen tegen betaling van duizenden euro’s”, zegt de woordvoering van de marechaussee. Mogelijk zijn duizenden migranten via dat netwerk gesmokkeld.

Het Duitse blad Der Spiegel meldt dat in hetzelfde onderzoek in Duitsland 20 arrestaties zijn verricht en panden zijn doorzocht. In de regio Osnabrück werden 9 opblaasboten, 5 motoren en honderd reddingsvesten aangetroffen. Ook in Engeland, Frankrijk en België werden volgens het blad doorzoekingen gedaan. In totaal zouden 900 agenten bij de operatie betrokken zijn geweest. Morgenochtend geeft de Europese justitieorganisatie Eurojust een persconferentie.

In de reacties hieronder staat een update.

7 reacties:

Getuigenverklaring:

Vanmorgen om 06:00 stipt werd de voordeur aan Heistraat 45b door de DSI ontzet, waarna de bewoner, een Iraakse Koerd geblinddoekt en geboeid werd afgevoerd.
Kort daarna arriveerde de politie, marechaussee en de Belgische of Franse politie en werd de woning, berging en auto met speurhonden doorzocht. De BMW van de bewoner werd getakeld.

Beantwoorden

@Ali op dinsdag 5 juli 2022 om 22:23:

Dank voor de eerdere en aanvullende melding!

Beantwoorden

Update:
4 Helmonders gearresteerd voor mensensmokkel
Er werden dinsdag in totaal 4 Helmonders aangehouden vanwege hun mogelijke deelname aan het bovenaan genoemde crimineel netwerk van mensensmokkelaars. Behalve in de Heistraat weten we niet in welke straten de andere 3 werden opgehaald.
Europol en Eurojust meldden aanvullend dat er tijdens die Nederlandse actiedag 6 personen werden gearresteerd en dat er nog naar een zevende persoon wordt gezocht. In Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië zijn 39 verdachten aangehouden bij (wat wordt beschouwd als) de grootste internationale operatie ooit tegen mensensmokkel middels kleine bootjes. De groep zou het afgelopen anderhalf jaar tot zo’n 10 duizend mensen over het Kanaal hebben gesmokkeld. De prijs per overtocht lag tussen de 2500 tot 3500 euro.
Omdat we geen foto’s hebben van de aanhoudingen en doorzoekingen in Helmond, hieronder 4 foto’s die werden vrijgegeven van de actiedag in Duitsland en Groot-Brittannië.

Beantwoorden

👍 Mooi dat die gepakt zijn! Zou er dinsdagochtend nou helemaal niemand zijn geweest die een hoop politie bij een voordeur zag en daarvan foto’s maakte?

Een beetje positief: Helmond doet nu ook internationaal mee. 😆

Beantwoorden

Mooi nieuws!

Beantwoorden

Ik dacht al dat ik er van de week paar zag roeien in het kanaal langs de haven😂

Beantwoorden

Er zijn er niet vier in Helmond aangehouden, maar vier in Nederland, waaronder een in Helmond.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *