Buiten is het 4 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.009 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Kort na middernacht hield de politie een 48-jarige verdachte in Helmond aan voor een  aanrijding gisteravond in Eindhoven. Via Burgernnet werd gisteravond door de politie een zoekactie gestart. Zij zochten een groene VW station-model, Golf of Passat, met een kenteken gelijkend op KG-HN-01. Die werd gezocht in verband met het verlaten van de plaats van dit ongeval om 20.15 uur. De nu aangehouden man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats.
Gisteravond reed namelijk een automobilist in op 3 mensen in een parkje aan de Thomaslaan in Eindhoven. Daarna sloeg hij op de vlucht, 2 of 3 lichtgewonden achterlatend. Voor het uitgebreidere bericht en 12 foto’s kijk je hier. Hieronder het video-item die zij maakten.

In de reacties hieronder een update.

3 reacties:

Update:
De 48-jarige man die de politie vannacht aanhield, wordt ervan verdacht gisteravond ingereden te zijn op een groep van ten minste 3 bekenden van hem.
Surveillerende agenten kregen even na middernacht een melding over een persoon die met ontbloot bovenlijf in een personenauto zou zitten op de Egelantier in Stiphout. Het bleek te gaan om de gezochte verdachte. Hij was onder invloed van alcohol, net als overigens de slachtoffers van de aanrijding. De man is niet in bezit van een rijbewijs.
Over de aard van de verwondingen van de slachtoffers is nog weinig bekend omdat niemand zich in eerste instantie wilde laten onderzoeken in het ziekenhuis.
De groene auto is in beslag genomen voor verder onderzoek. De verdachte zit vast.

Beantwoorden

Het wordt steeds gekker in dit land; geen geld voor fatsoenlijke boven-kleding en/of behalen rijbewijs, maar wel voor nuttigen alcohol en bezit van een auto.
Ook geen vaste-woon-verblijfplaats, maar zeer waarschijnlijk wel een uitkering.

Over zijn vrienden was hij met zichzelf nog in conclaaf, dus rij ik maar even wat rondjes door het park, om een oplossing hiervoor te forceren?

Beantwoorden

Celstraf voor inrijden op groepje in park Eindhoven
​De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag een 48-jarige man uit Eindhoven veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk. De man reed met zijn auto in op een groepje mensen, raakte daarbij 2 mannen en werd ‘s nachts aangehouden in Helmond. (zie hierboven)
De verdachte zat op 6 juli van dit jaar in een parkje in Eindhoven bier te drinken met een aantal bekenden van hem. Op een gegeven moment ontstond er ruzie. De man stapte in zijn vlakbij geparkeerde auto, reed in op de personen met wie hij ruzie had en raakte twee mannen. Volgens de verdachte wilde hij alleen iemand ophalen uit het groepje en meenemen als passagier, maar werd hij verblind door de zon en reed daardoor per ongeluk over iemands voet. Een ander zou hij niet geraakt hebben.
De rechtbank stelt op basis van getuigenverklaringen vast dat de verdachte over de voet van een slachtoffer reed en wel degelijk ook een ander heeft geraakt. Dit slachtoffer vloog over de motorkap van de auto en belandde hard op de grond. De rechtbank gelooft niet dat de man verblind werd door de zon, onder meer omdat het dan voor de hand gelegen had dat hij direct was gestopt. Nu reed de man door in de richting van het groepje. De rechtbank acht een poging tot zware mishandeling van de slachtoffers bewezen.
Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat de man een groot gevaar voor de slachtoffers veroorzaakte door met een auto op hen in te rijden. Hij trok zich hierbij niets aan van hun belangen en aanvaardde welbewust de kans dat de slachtoffers zwaar gewond zouden raken door zijn gedrag. De rechtbank legt een deel van de celstraf voorwaardelijk op om de man ervan te weerhouden dat hij opnieuw de fout ingaat. Aan die straf koppelt de rechtbank enkele bijzondere voorwaarden. Zo moet de man zich ambulant laten behandelen bij een forensische instelling, krijgt hij een drugsverbod en moet hij zich houden aan de aanwijzingen van de reclassering over de frequentie en mate van zijn alcoholgebruik. Daarnaast moet de man een schadevergoeding van in totaal 1.750 euro betalen aan de slachtoffers.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *