Buiten is het 22 graden, binnen zit al 15 jaar ­čś╗

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.407 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Met de aanhouding van een 17-jarige jongen uit Helmond en een 18-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats op dinsdag 18 maart heeft de politie vermoedelijk 2 woninginbraken een 30-tal diefstallen uit garageboxen opgelost.
Het was een toevallige melding die leidde tot het grote aantal opgeloste zaken: er lag een man te slapen in de hal van een appartementencomplex. Helmondse agenten gingen ter plaatse en controleerden de man. Het ging om de 18-jarige verdachte en hij bleek een tas met vermoedelijk gestolen goederen bij te hebben.
Het Woninginbrakenteam Peelland (WIT) startte vervolgens met succes een groter onderzoek. De goederen bleken afkomstig te zijn van een 30-tal inbraken in garageboxen. Dat gebeurde in de nacht van 31 januari op 1 februari bij appartementen aan de Stationsstraat en de Kasteel Traverse. Daarbij werden diverse goederen weggehaald, zoals fietsen, een scooter en gereedschap.
Uit het verdere onderzoek bleek dat de 18-jarige mogelijk geholpen was door een voormalige bewoner van het appartementencomplex. Deze zorgde waarschijnlijk voor de toegang tot de garageboxen. Daarop werd een huiszoeking gedaan bij deze 17-jarige verdachte. In de woning werden diverse goederen (elektronica) aangetroffen die weer afkomstig bleken van een inbraak in een woning aan de Zuidende begin maart van dit jaar. Ook werd in de woning een grote hoeveelheid hasj (ruim 50 gram) gevonden en diverse dealer-materialen.
Tijdens het verhoor van de 18-jarige verdachte bekende deze ook nog een woninginbraak aan de Zuidende in 2012. Beide verdachten zijn inmiddels in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

1 reactie:

zonder vaste woon en verblijfplaats maar wel een grote tas dan naar ik aanneem, om daarin zowel een scooter, fiets en gereedschap op te kunnen bergen, gelukkig is ie nu even opgeborgen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *