Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.193 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

De volgende grote klus die in Helmond West op stapel staat: de aanleg van het nieuwe kruispunt Kasteelherenlaan-Heeklaan. Deze kruising met verkeerslichten komt ter hoogte van de flats bij Houtsdonk. Zie ook het  animatiefilmpje.

In november starten de werkzaamheden. In het voorjaar van 2016 moet dit nieuwe kruispunt klaar zijn. Tijdens de werkzaamheden blijft de Heeklaan in beide richtingen open voor het verkeer. Maar de aannemer die het werk gaat uitvoeren, mag de weg tijdens de werkzaamheden maximaal 4 weekenden afsluiten. Het is nog niet bekend welke weekenden dat zijn.
De gemeente heeft een inloopavond georganiseerd. Omwonenden en andere belangstellenden kunnen dan hun vragen stellen over de aanleg van dit kruispunt en/of de werkzaamheden die gaan plaatsvinden. De inloopavond van 18.00 tot 20.00 uur is komende woensdag in de kantine van voetbalvereniging HVV Helmond aan de Heeklaan 21.
De Kasteelherenlaan in Helmond West gaat via een onderdoorgang onder het spoor de Europaweg verbinden met de Heeklaan. De werkzaamheden daarvoor begonnen vorig jaar februari.

In de reacties hieronder de updates.

1 reactie:

Update 1:
In aanvulling op het bovenstaande, laat de gemeente weten dat aannemer Rasenberg het nieuwe kruispunt gaat aanleggen. Ook gaat deze aannemer een gedeelte van de Houtse Parallelweg opnieuw inrichten. De werkzaamheden beginnen op maandag 23 november. In juni 2016 moet het nieuwe kruispunt klaar zijn.
Het werk is niet alleen gegund aan Rasenberg op basis van de laagste prijs. Bij de aanbesteding door de gemeente is ook gekeken naar de bereikbaarheid van omliggende bedrijven en woningen, de hinder voor het verkeer en hoe de aannemer rekening houdt en communiceert met de omgeving. Rasenberg diende hiervoor het beste plan in en is mede daarom gekozen als aannemer die dit werk mag uitvoeren.
Zoals al gezegd, blijft de Heeklaan tijdens de werkzaamheden in beide richtingen open voor het verkeer. Wel is er sprake van een versmalde rijbaan en een maximumsnelheid van 30km/h. Ook het bedrijventerrein aan de kant van het spoor en de woonwijk Houtsdonk blijven bereikbaar. De Heeklaan zal in 3 weekenden afgesloten zijn voor doorgaand verkeer. Dit is het geval in april/mei 2016. Dan wordt het nieuwe kruispunt aangesloten op de Heeklaan en wordt de kruising geasfalteerd.
Aannemer Rasenberg begint dit jaar ook met de herinrichting van de Houtse Parallelweg, vanaf de hoek bij Houtsdonk Noord tot en met de onderdoorgang Kasteelherenlaan. De straat wordt anders ingericht en er komen parkeervakken aan de zijde van de woningen. Het terrein van Van Veghel Heftrucks op de hoek Houtse Parallelweg – Houtsdonk Noord is door de gemeente aangekocht. De panden op dit terrein worden gesloopt. Zo wordt dit kruispunt een stuk overzichtelijker. Ook kan er hierdoor een vrijliggend fietspad aangelegd worden naast de Houtsdonk Noord.
Na nieuwjaar gaat de aannemer verder met de aanleg van de kruising Heeklaan-Kasteelherenlaan. Ook wordt dan de nieuwe brug van de Houtse Parallelweg over de spooronderdoorgang geasfalteerd. Die brug wordt gebouwd door aannemer Colijn, in opdracht van spoorbeheerder ProRail.
In de buurt van de Heeklaan vinden tegelijkertijd ook nog andere grote werkzaamheden plaats. In december levert ProRail de ruwbouw van de spooronderdoorgang Kasteelherenlaan op. De gemeente en ProRail gaan vervolgens aan de slag met de afbouw van de onderdoorgang en het asfalteren van de rijbaan. Tegelijkertijd wordt de rotonde bij de kruising Arbergstraat-Kasteelherenlaan aangelegd. Een ander werk dat staat te gebeuren, is de aanleg van de ecopassage Houtse Parallelweg, bij de Goorloop. De voorbereidende werkzaamheden daarvoor zijn inmiddels gestart. Voor de bewoners van Helmond West is er dus voorlopig nog een tijd sprake van de nodige overlast, maar vanaf de zomer van 2016 kunnen zij gebruik maken van een gloednieuwe spooronderdoorgang en genieten van de natuur bij de Goorloop.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *