Buiten is het 5 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.806 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

https://www.deweblogvanhelmond.nl/wp-content/uploads/2012/11/Hoezo-gemeentelijke-belastingen-Helmond.jpgTussen 23 en 31 januari krijgt elk huishouden in Helmond het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen. Op dat biljet staat wat je dit jaar moet betalen aan onroerende zaakbelasting (OZB), rioolheffing, afvalstoffenheffing en voor hondenbezitters ook hondenbelasting. Tevens staat daarop de nieuwe WOZ-waarde van je woning of pand voor het jaar 2014.
Europa gaat over naar 1 Europese betaalmarkt en daarom worden alle bankrekeningnummers vervangen door IBAN. Jouw bankrekeningnummer is door de gemeente al automatisch aangepast naar IBAN. Je hoeft daar zelf dus niets meer aan te doen. Als je betaalt via acceptgiro, moet je voortaan het IBAN-nummer NL75 RABO 0112 5711 82 invullen.
Betaal je de gemeentelijke belastingen via automatische incasso, dan verandert er iets. Door de nieuwe Europese regels is de gemeente verplicht om 2 weken voor de eerste incasso een kennisgeving te sturen. Hierdoor kan de eerste incasso niet plaatsvinden in januari maar verschuift daarom naar eind februari. De laatste incasso blijft wel staan in september. Het aantal incassotermijnen gaat hierdoor terug van 9 naar 8. In die 8 maanden is het bedrag dat je betaalt daardoor steeds iets hoger.
Voor alle informatie over de gemeentelijke belastingen kun je terecht op de gemeentelijke belastingen-websitepagina.

4 reacties:

compliment.
Duidelijke informatie!

Beantwoorden

Bijna 50 euro meer dan vorig jaar.

Beantwoorden

Kijk het is een beetje raar met die afvalstoffenheffing, een een-persoons huishouden betaalt bijna net zoveel als een twee-persoons huishouding terwijl die neem ik aan een keer zoveel afval heeft? Waarom niet de afvalstoffenheffingen aanpassen aan de hoeveelheid personen in een huishouden?
Daarnaast vraag ik me af of het hier in Helmond werkt zoals in Rotterdam dat door kwijtscheldingen de rest van de heffingen omhoog gaan en dat de mensen die toch een laag inkomen hebben meer moeten betalen die het toch al zwaar hebben.
Kwijtscheldingen afschaffen en mensen die het niet kunnen betalen onder curatele stellen want dan maar niet meer roken of elke dag bier drinken en geen dure foon.

Beantwoorden

Dank je wel belastingen
het bedrag is 00000000000000

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *