Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.085 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
8reacties

De gemeente krijgt 2 extra buurtbeheerders zodat alle 11 Helmondse wijken een (deeltijd)buurtbeheerder krijgen. Dat is de uitwerking van een motie van Lokaal sterk. Die partij had gevraagd om in elke wijk een buurtbeheerder aan te stellen.
Sinds een jaar of 10 hebben Woonpartners Volksbelang en woCom 6 buurtbeheerders in dienst. Deels worden die door de gemeente betaald en grotendeels door de woningbouwcorporaties. Ze worden ingezet in de 6 wijken waar dat het hardst nodig is: Binnenstad, Rijpelberg, Brouwhuis, Helmond Noord, Oost en West.
Als in de andere 5 wijken ook een fulltime buurtbeheerder wordt aangesteld kost dat (inclusief alle bijkomende kosten) 5 keer 75.000 euro per jaar extra. Omdat de ene wijk meer uren buurtbeheer vraagt dan de andere wijk wordt er nu een poule van 8 buurtbeheerders gemaakt. Die poule gaat een kwalitatief dekkend netwerk vormen, zo laat B&W in een brief aan de raadsleden weten. De bedoeling is dat er per wijk 1 vast gezicht komt.
Dat betekent dus dat er 2 buurtbeheerders bijkomen die 150.000 euro extra kosten. Omdat de bijdrage van de woningbouwcorporaties al fors hoger is dan die van de gemeente, betaalt de gemeente dit bedrag mits de gemeenteraad daarmee instemt.
Namens de gemeente en corporaties zijn buurtbeheerders zowel in de openbare als in de private ruimte zichtbaar aanwezig. Zij zijn aanspreekbaar en spreken mensen (gevraagd en ongevraagd) aan op zaken en brengen buurtbewoners met elkaar in verbinding. Zij vervullen aldus B&W daarmee een belangrijke signaalfunctie richting organisaties en dragen ertoe bij dat kleine ergernissen opgepakt worden. De gemeente en de corporatie krijgen minder vragen, omdat die in de wijk al zijn opgepakt. Alle partijen zijn overtuigd van het belang van de buurtbeheerders.

8 reacties:

Hoezo kosten 2 mensen 150.000 euro extra,raar toch dat als een overheid salaris berekend die altijd onbeschoft hoog uitvallen terwijl jan met de korte naam altijd maar met minimum word weggezet maar tis ook makkelijk plukken uit de zakken van de belastingbetaler

Beantwoorden

Laat me niet lachen wat een grap je ziet ze nooit en als er problemen zijn of ze nodig hebt ja meneer belt u maar politie

Beantwoorden

@ andre. Wat iets kost is niet wat ie krijgt hoor. als je werkgeverskosten (die de gemeente ook vast wel moet betalen) er al afhaalt zijn het geen topsalarissen.
30.000 pp bruto blijft er over gok ik

Beantwoorden

@Ardjan Maas op dinsdag 25 april 2017 om 17:48:

Nou ben het niet met je eens , wanneer ik de buurtbeheerder bel dan onderneemt hij snel actie ( zelf ervaring mee ;).

Beantwoorden

Veel mensen zouden het prettig vinden als ze meer zichtbaar zouden zijn en meer nog aanspreekbaar !

Beantwoorden

Een buurtbeheerder doet wat hij kan en wat binnen zijn macht ligt. Ik heb respect voor ze, het is geen makkelijke baan want het is waarschijnlijk meer ruziënde buren uit elkaar houden.

Beantwoorden

nooit gezien en als je ze nodig hebt zijn ze er niet hahahaha

Beantwoorden

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *