Buiten is het 12 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 114.412 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

14reacties

De politie hield gisteravond 2 Helmonders (50 en 46) en een Liesselnaar (44) aan na een achtervolging vanuit Uden. De verdachten reden in een gestolen auto. Zij worden onder meer verdacht van het inrijden op politieagenten tijdens de achtervolging én een poging tot inbraak in een auto. De achtervolging eindigde in Veghel toen de bestuurder van de gestolen auto de macht over het stuur verloor en tegen een boom aan botste.
De 3 zijn met licht tot zwaar letsel overgebracht naar het ziekenhuis zo laat de politiewoordvoering weten. Ook een politieauto raakte beschadigd, de agenten bleven ongedeerd.
Rond 22.50 uur kreeg de politie een heterdaad melding van een inbraak in een auto aan het Beatrixhof in Uden. De melder zag een aantal mannen bij een auto staan én dat een van hen vermoedelijk een slijptol vasthield. Ook zag deze getuige dat de mannen vervolgens in een witte auto stapten en wegreden.
Een eenheid van de politie reageerde op deze melding en de snelle en duidelijke informatie van de oplettende getuige. Enkele ogenblikken later zagen de agenten dan ook een witte auto met 3 inzittenden voor zich rijden. De witte auto reageerde niet op stoptekens van de politie en vluchtte weg richting de A50. De agenten zetten vervolgens de achtervolging in.
Tijdens de achtervolging, die zich tot in Veghel voortzette, zagen de agenten dat de vluchtende auto de maximaal toegestane snelheidslimiet herhaaldelijk overschreed en verkeersovertredingen pleegde zoals inhalen over een doorgetrokken streep en het rijden over een verdrijvingsvlak.
2 Politiewagens probeerden de vluchtende auto in Veghel tot stilstand te dwingen door de weg te blokkeren en een duidelijk zichtbaar stopteken af te geven. De agenten zagen dat de vluchtende auto het stopteken negeerde en doorreed. De politieagenten in kwestie wisten ternauwernood een aanrijding te voorkomen door op het laatste moment achteruit te rijden.
Op het Ven in Veghel verloor de bestuurder van de vluchtende auto de macht over het stuur en de auto botste vervolgens tegen een boom. 1 Van de achtervolgende politieauto’s kon de auto van de verdachten maar net ontwijken en schampte een boom en kwam vervolgens tot stilstand tegen een boom. De agenten bleven ongedeerd, hun dienstauto raakte aan de voorzijde flink beschadigd.
Het trio is vervolgens aangehouden op verdenking van onder meer de inbraak in de auto in Uden en heling van de vluchtauto en kentekenplaten. Het gaat om twee mannen uit Helmond (50 en 46 jaar) en een man uit Liessel (44). Zij bleken alle 3 gewond te zijn geraakt tijdens de aanrijding en zijn overgebracht naar het ziekenhuis.
De verdachten uit Helmond (46) en Liessel (44) zijn ernstig gewond geraakt tijdens de aanrijding. Zij zijn wel aanspreekbaar, maar liggen momenteel nog in het ziekenhuis. De 50-jarige verdachte uit Helmond liep lichte verwondingen op en is na controle en behandeling in het ziekenhuis overgedragen aan de politie voor verder onderzoek. Hij is vandaag verhoord.
De witte auto, zo bleek later, is in de nacht van afgelopen zondag op maandag gestolen in Tilburg. Ook de kentekenplaten zijn gestolen. De diefstal van de kentekenplaten vond plaats in Bakel, ook in diezelfde nacht.
Tegen de 46-jarige Helmonder, de vermoedelijke bestuurder van de vluchtauto, wordt ook dossier opgemaakt voor het weigeren van een blaastest en bloedproef en het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs.
De politieagenten waar de auto van de verdachten op is ingereden deden inmiddels aangifte van poging tot doodslag en/of zware mishandeling.

14 reacties:

Ze hadden zich kapot moeten rijden nu kosten ze de maatschappij geld en komen ze er met een licht strafke vanaf

Beantwoorden

Geef je helemaal gelijk Piet. Maatschappij en eigenaar van de gestolen auto zitten met de schade opgescheept! Gewoon alles laten betalen. Kunnen ze wel zeggen van een kale kip kun je niet plukken, net zolang laten werken totdat alles betaald is, ook de politie auto. Verplicht werken, zeg maar gerust dwangarbeid, gewoon doen, schijt aan de harde roepers van dat mag niet. 15 uur per dag verplicht werken en hard laten werken! Moet maar eens afgelopen wezen om de mensen hun eigendommen te jatten en te beschadigen, laat ze maar eens gaan werken, schijnbaar weten ze niet goed wat dat is om hun eigen centen te verdienen ipv. de maatschappij ervoor op te laten draaien! Tuig!

Beantwoorden

Ach, dit loopt wel los. Ze zullen niet eens die verkeersboetes ontvangen. Helaas pindakaas.
Dit soort mens begaat vrijwel dagelijks misdrijven en overtredingen. Zijn tot ieders last, werkelijk elk uur van de dag. Hun strafblad en hun straf had al lang levenslang moeten zijn.
Maar de D66 rechters, liefst meisjes, die goed konden leren door lekker ver van het normale leven te staan, zullen alle begrip en egards tonen voor deze “slachtoffers”.

Beantwoorden

Als ik agent was, had ik ze eerst 2 dagen in een cel laten creperen voordat ze medische hulp kregen. Maar misschien is het maar beter dat ik geen platte pet op heb.

Beantwoorden

Helaas moeten de goede het onder de kwaden besnieten. Maar dat is altijd zo.

Beantwoorden

Piet je moeder

Beantwoorden

Boontje komt om zijn loontje en Yoko heeft helemaal gelijk

Beantwoorden

Vriend…die van jou was top gisteravond…

Beantwoorden

Praatjesmakers be n de hullie
Hier he de hullie wel praatjes en als wij voor jullie neus staan sta de gullie met een bek vol tanden

Beantwoorden

Graag hoor ik van de weblog wat er nu geworden is van deze zware overtredingen. Blijkbaar lopen de heren weer rond en voelen zich mans genoeg om hier te intimideren.

Beantwoorden

@Andre op dinsdag 11 april 2023 om 18:35:

Zie het ED-artikel van een dik uur geleden:
https://www.ed.nl/helmond/dollemansrit-in-vluchtauto-die-bij-veghel-bijna-de-politie-ramt-moet-helmonder-twee-jaar-cel-opleveren-vindt-om~a8e05480

Beantwoorden

Intemideren nee hier op de ap he de gullie praatjes spreek eens af met me heb eens lef

Beantwoorden

@Helmond op dinsdag 11 april 2023 om 19:47:

Heb eens lef om een ander niet tot last te zijn en je eigen boontjes te leren doppen zoals een vent van 50 dat zou moeten kunnen.

Beantwoorden

behoorlijk hersenletsel overgehouden zo te lezen

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *