Buiten is het 18 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.296 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Op 1 augustus 2011 is voor fietsers in Helmond Fiets & Win geïntroduceerd. Deze actie was bedoeld om het gratis stallen van de fiets in de bewaakte stallingen in het centrum te promoten. Inmiddels weten veel Helmonders en bezoekers van de stad de stallingen te vinden. Ook blijkt het lastig om ondernemers te vinden die prijzen beschikbaar willen stellen. Per 1 januari 2014 is Fiets & Win daarom beëindigd, zo laat de gemeente vandaag weten Wel blijven de fietsenstallingen gratis te gebruiken en kunnen fietsers gebruik blijven maken van de sleutelhanger van Fiets & Win bij het stallen van hun fiets. Vanaf nu gebeurt dat onder de naam veiligstallen.nl/helmond.
Bij Fiets & Win kregen fietsers een sleutelhanger en een sticker met barcode voor op hun fiets. Daarmee werd de fiets gescand bij het stallen en konden er prijzen gewonnen worden. In de afgelopen tweeënhalf jaar hebben 3500 Helmonders en mensen uit de regio zich geregistreerd en zijn er 108 prijzen uitgereikt (zoals kaartjes voor Theater Speelhuis, fietsen en kaartjes voor een wedstrijd van Helmond Sport). De laatste trekking was in december 2013.
Iedereen die al een sleutelhanger en barcodesticker van Fiets & Win heeft, kan die gewoon blijven gebruiken bij het stallen van de fiets. Zij hebben dus geen nieuw pasje of sticker nodig en hoeven zich niet opnieuw aan te melden of te registreren. Het systeem met de barcode wordt door gebruikers als positief ervaren aldus de gemeente. Voorafgaand aan de invoering van Fiets & Win werd er gewerkt met papieren bonnetjes, die regelmatig kwijtraakten of wegwaaiden.
In de fietsenstallingen Doorneind, Kasteel Traverse, Steenwegkwartier en Speelhuisplein kan je je fiets gratis blijven stallen. Buiten de stallingen en de rekken is het op veel plekken niet toegestaan om de fiets te stallen. Zet je je fiets daar toch neer, dan loop je het risico dat de Stadswacht die verwijdert. Het kost dan 25 euro om de fiets weer op te halen.
Op de schermen die in de fietsenstallingen hangen, is binnenkort te zien hoeveel plaatsen er daar nog vrij zijn en zien hoeveel plekken er nog vrij zijn in de andere stallingen.
De nieuwe fietsenstalling bij station Helmond gaat zondag 9 februari open. Ook daar kan de fiets gratis gestald worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *