Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.100 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
10reacties

Gisteren bezocht het Peelland Interventie Team (PIT) 4 adressen in Helmond. De controle duurde van 17.00 tot 20.00 uur en richtte zich op bewoning en gebruik. De volgende overtredingen zijn gesignaleerd:

  • In een woning in de Bloemenwijk in Helmond Oost woonden al langere tijd 3 arbeidsmigranten. Zij mochten zich echter niet inschrijven van de eigenaar. Er wordt nu informatie opgehaald met betrekking tot de arbeidsomstandigheden.
  • Op een ander adres in de Bloemenwijk stonden 2 personen ingeschreven. Die woning bleek echter leeg te staan en adresfraude wordt vermoed en onderzocht. Deze personen worden op dit adres uitgeschreven.
  • Op een adres in de Vogelwijk in Helmond Noord werden 5 bewoners aangetroffen waarvan er 2 niet op dat adres waren ingeschreven. Tevens zijn hennep-gerelateerde materialen in de schuur aangetroffen die vermoedelijk afkomstig zijn uit een kwekerij.
  • In een woning in De Wilma, ook in Helmond Noord, zijn 3 bewoners aangetroffen. 1 Van hen zorgde voor overlast in de buurt en gaat de woning verlaten. Van de andere 2 personen wordt onderzocht of dit adres hun hoofdverblijf is. Mogelijk is hier sprake van sociale zekerheidsfraude.

Nader onderzoek vindt plaats naar mogelijke adresfraude en naar sociale zekerheidsfraude.
Bij deze actie waren naast de gemeente Helmond ook de politie, de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost, de Afdeling Vreemdelingen Identificatie Mensenhandel (voorheen: Vreemdelingenpolitie) en Senzer betrokken.

Het PIT voert acties uit bij panden en locaties waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden. Het team kijkt naar brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving BRP (Basisregistratie Personen), mensenhandel, prostitutie, drugs, sociale zekerheidsfraude en andere overtreding van wet- en regelgeving. Het PIT werkt nauw samen met zorg- en welzijnsinstanties om te komen tot duurzame oplossingen.
Helmonders kunnen eventuele overlastsituaties en verdachte situaties aan het PIT doorgeven. Dit kan anoniem per telefoon 0492 587309 of per e-mail [email protected] Tips worden vertrouwelijk behandeld, zo laat het team weten.

10 reacties:

Doek het PIT maar op. Ik en een paar andere mensen hebben een tip gegeven over belastingontduiking en daar wordt niets mee gedaan. Stop ermee AUB.

Beantwoorden

Gisteren wilde iemand aangifte doen van discriminatie, er stonden binnen 15 minuten 3 agenten! En inderdaad voor “overige” zaken, waaronder smaad en laster, postwet overtredingen etc. Daarvoor heeft men geen capaciteit…. Doek het PIT team maar op. Ga gewoon opzoek naar autoverhuurbedrijfjes of pak via de Patsermethode degene aan die niet kunnen verklaren waarom ze zo’n dure wagen kunnen rijden. Jan met de pet ziet dat wel, maar de blauwe pet ziet dat niet? Lijkt me onwaarschijnlijk.

Beantwoorden

@Mark op donderdag 12 april 2018 om 03:12:

Met serieuze tips wordt echt wel wat gedaan hoor, het is alleen niet zo dat er meteen actie is, de melding wordt eerst zorgvuldig bekeken, gecheckt en afgewogen, dit is terecht, men wil immers niet onschuldigen oppakken.
Dus er kan zomaar een half jaar of langer overheen gaan voordat alles is uitgezocht en men de bevoegdheid heeft om ergens binnen te vallen.

Beantwoorden

Daar kunnen ze miljarden mee binnen halen die ze weer kunnen besteden aan de zorg voor onze hulpbehoevende bejaarden! Blij dat ze eindelijk wakker worden…..in Nederland????

Beantwoorden

@Twanneman, hartstikke leuk allemaal dat het soms een half jaar kan duren. Maar een patserwet is er al. Wanneer iemand niet kan verklaren hoe hij of zij zich grote aankopen kan veroorloven… daar kunnen ze beter een team voor opzetten. Dan die paar mensen die hier illegaal wonen omdat ze aan het werk zijn. Werk waar de meeste klootzakken zich te goed voor voelen!

Beantwoorden

@CritiMark op donderdag 12 april 2018 om 12:39:

Patserwet is meer voor bij een staande houding, hij/zij moet dan “on spot” verklaren hoe hij/zij aan de (bijvoorbeeld) dure auto komt die ze besturen, vaak wordt dan achteraf ook nog onderzoek gedaan of het verhaal wel plausibel is.
Het lijkt vaak eenvoudiger dan het is.

Maar evengoed; ik snap jou frustratie, die hebben “de blauwe” ook.

Beantwoorden

@Mark op donderdag 12 april 2018 om 03:12:

Goede zaak vind ik dat ze ingrijpen! Dit zijn er maar paar natuurlijk, maar wat fout is moet toch aangepakt worden? En dat dat niet altijd precies is wat jij wil, maakt het toch niet meteen fout?
Of ben jij er eentje die altijd tegen de politie roept “ga toch boeven vangen?”
En net wat Twanneman zegt, met serieuze tips wordt echt wel wat gedaan. Misschien zijn ze nog bezig met jouw tip of was jouw tip helemaal niet goed…

Beantwoorden

Mijn tip is goed en ik heb nog een mail van drie jaar terug waarin ik hetzelfde aangeef. Maar wat de burger aangeeft daar moeten ze de nadruk op leggen anders stoppen mensen met tippen.

Beantwoorden

Vind dit ook niet netjes

Beantwoorden

Goed gedaan door de politie!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *