Buiten is het 15 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.163 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

Advocaat Marcel Senders ontkent dat hij een actieve rol heeft gehad bij fraude die vermoedelijk is gepleegd bij het faillissement van een Helmonds makelaarskantoor. De advocaat zei dat vandaag in de zaak die curator mr Geurt te Biesebeek tegen hem en de verdachte Helmondse makelaar Felix D. heeft aangespannen wegens aansprakelijkheid voor het totale tekort van 800.000 euro.
Zowel de advocaat als D. worden verdacht van faillissementsfraude en valsheid in geschrifte en werden een jaar geleden gearresteerd. Het duo zat destijds 3 dagen vast op het politiebureau.
Kort voor het faillissement (oktober 2010) werd geprobeerd tegoeden, omzet en bezittingen weg te sluizen om te gebruiken voor een doorstart. De schuldeisers zoals werknemers en zakenrelaties zijn op een ‘verwerpelijke’ manier benadeeld, zegt de curator.
Advocaat Marcel Senders financierde het Helmondse makelaarskantoor Fema (onderdeel van de bedrijvengroep van makelaardij Duterloo) met 100.000 euro en volgens de curator had hij feitelijk de leiding. De advocaat had een machtspositie, bemoeide zich met de kosten en had een financieel belang, aldus de curator.
In zijn eerste faillissementsverslag (december 2010) stond dat bij Fema Makelaardij BV aan de Dorpsstraat in Stiphout een bankrekening zou zijn ‘omgekat’. Dat wil zeggen dat vlak voor het bankroet een bankrekening van Fema (met een saldo van 10.000 euro) op naam van een andere vennootschap werd gezet. Daarmee konden middelen op die rekening aan het faillissement worden onttrokken. Daarnaast zou een aantal vorderingen van Fema op derden aan de boedel zijn onttrokken. Mensen die geld verschuldigd waren aan Fema kregen volgens de curator vlak voor het bankroet de vraag om op een rekening van een andere rechtspersoon te betalen. Het gaat hierbij in totaal om 72.000 euro.
Senders zegt dat hij zich alleen als financier bemoeide met de kosten. Hij is niet betrokken geweest bij de dubieuze transacties kort voor het faillissement, zegt hij. “Ik had geen toegang tot bankrekeningen, het kantoor of de administratie.”
Makelaar Felix D. weerspreekt dat zijn kantoor niet levensvatbaar is geweest. Het faillissement wijt hij niet aan wanbestuur maar aan de crisis op de huizenmarkt. De makelaar zegt dat de curator hem zakelijk heeft vermoord. “Mijn leven is verwoest.”
Advocaat Marcel Senders is vooral bekend omdat hij begin dit jaar doelwit was van een beschieting bij zijn huis in Waalre. Hij wordt sindsdien streng beveiligd.
Het Openbaar Ministerie heeft nog niet besloten of de advocaat en de makelaar worden vervolgd voor faillissementsfraude.

4 reacties:

Ik heb dhr. Felix D. persoonlijk leren kennen. Die man hangt van leugens en belangenverstrengeling aan elkaar. Als iemand levens verwoest is hij het wel met zijn praktijken. Mooi weer spelen in goede tijden maar verbaasd staan kijken als men hem in de smiezen heeft. Dit is geen ondernemer, was geen ondernemer en zal het ook nooit worden. Dit is een oplichter die in het programma radar thuis hoort. Curator dhr. Geurt te Biesebeek heeft hem doorschouwd. Dat doet pijn hè Felix.

Beantwoorden

Ex-advocaat Marcel Senders voor de strafrechter
Voormalig advocaat Marcel Senders uit Waalre wordt definitief vervolgd voor faillissementsfraude en valsheid in geschrifte. Het Openbaar Ministerie heeft dat dinsdag desgevraagd bevestigd.
Marcel Senders is verdachte samen met makelaar Felix D. Kort voor het faillissement van het Stiphouts makelaarskantoor van Felix D. in 2010 werd geprobeerd tegoeden, omzet en bezittingen weg te sluizen om te gebruiken voor een doorstart. De schuldeisers zoals werknemers en zakenrelaties zijn op een ‘verwerpelijke’ manier benadeeld, zegt de curator die aangifte deed. Advocaat Marcel Sanders was financier van het makelaarskantoor. Volgens de curator had hij feitelijk de leiding.
De advocaat en de makelaar werden in 2012 gearresteerd. Het duo zat destijds 3 dagen vast op het politiebureau. Op 15 april is er een regiezitting bij de rechtbank in Den Bosch.
Begin dit jaar werd bekend dat Marcel S. is gestopt als advocaat. Deken Henk van Dijk van de orde van advocaten in Brabant wil voorkomen dat de verdachte ex-advocaat ooit terugkeert in het vak en heeft daarom deze week toch nog een tuchtklacht tegen hem ingediend.
Marcel Senders is vooral bekend omdat hij een jaar geleden doelwit was van een beschieting bij zijn huis in Waalre en omdat er brand werd gesticht op zijn kantoor. Hij werd nadien maandenlang streng beveiligd. Zijn advocaat Carlo Oomes wilde dinsdag niet reageren op de beschuldigingen.

Beantwoorden

Zie begin van berichten blijkt dat deze advocaat glashard leugens kan vertellen en de maatschappij gaat zo iemand nog eens bewaken, het moet niet gekker worden in deze wereld van witte boordjes..

Beantwoorden

Felix heeft pas nog contact met mij opgenomen (ivm ik een makelaar zocht voor het verkopen van mijn huis). Felix zei eerst voor 999 euro mijn huis te verkopen. Maar vervolgens komt meneer langs en vroeg hij 5.000 euro voor het verkopen.
Heb meneer toen gelijk de deur gewezen. Dat zo’n mens nog huizen mag verkopen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *