Buiten is het 5 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 92.656 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Gisterenmiddag rond 17.45 uur werd een jongeman door een 28-jarige man gedwongen geld te pinnen.
Dat gebeurde naar aanleiding van een verkeersongeval op de Kasteel Traverse – Kerkstraat. De verbaal agressieve 28-jarige man duwde de jongeman in de richting van de aldaar gelegen Rabobank-pinautomaat om geld te pinnen. Nadat de jongeman had gepind, graaide de man het geldbedrag uit de automaat. Meerdere getuigen belden 112 waarna de politie de verdachte met het geldbedrag aantrof op de Markt. Met dank aan de getuigenverklaringen werd het geld in beslag genomen, dit omdat de jongeman het geld niet vrijwillig had afgestaan.
De politie is dringend op zoek naar de jongeman die werd afgeperst. Het geld kan het slachtoffer terugkrijgen bij de politie te Helmond. Was jij het slachtoffer of weet jij wie het slachtoffer is: 0900-8844 (referentienummer 2017096293) is het nummer waarop zij te bereiken zijn.

3 reacties:

Ik zou zeggen: politie vraag het even aan de Rabobank. Jullie weten het bedrag en het tijdstip. Dan weet de Rabo echt wel wie dat pinde.

Beantwoorden

@idee op woensdag 10 mei 2017 om 12:48:

De politie liet weten te hopen het slachtoffer op deze manier sneller op te sporen dan het via de officiële kanalen opvragen van gegevens bij de bank. Mede omdat dat laatste aan de privacywetgeving onderhevig is.

Beantwoorden

Update:
het slachtoffer van deze afpersing is nog niet gevonden. In de hoop hem toch nog te vinden doet de politie nu deze herhaalde oproep. Zij vermoeden dat de jongeman afkomstig is uit Nuenen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *