Buiten is het 13 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.944 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

De Amerikaanse onderneming Alltech neemt alle aandelen over van Coppens International. Deze producent van visvoer is nu nog in handen van het management en de Nederlandse investeringsmaatschappij Nordian Capital Partners. Voor welk bedrag het bedrijf werd overgenomen, is ons niet bekend.
Het is de bedoeling dat onder de nieuwe eigenaar Coppens verder groeit in omzet en aantal vestigingen. “Samen zullen Alltech en Coppens International het allernieuwste innovatieve aquatische voer aan producenten leveren in meer dan 60 landen, inclusief Nederland, Frankrijk, Duitsland en Australië” aldus het persbericht.
De overname heeft geen directe gevolgen voor de 125 werknemers, wel voor het management. Patrick Charlton wordt de nieuwe ceo van Coppens. Anno Galema (53) en Jeroen van Stokkom (45), die hun aandelenbezit na 5 jaar verzilveren, blijven voorlopig aan de onderneming verbonden.
Coppens International, opgericht in 1993, produceert voer voor vissen als steur, paling, meerval en forel. Daarmee werd vorig jaar een omzet van 58,5 miljoen euro gerealiseerd. Het hoofdkantoor is gevestigd aan de Dwarsdijk op het industrieterrein. In Valkenswaard is het onderzoekscentrum gevestigd, de productielocatie is in Duitsland.
Alltech (met het hoofdkantoor in Kentucky in de USA) is het bedrijf van de Ierse ondernemer Dr. Pearse Lyons. De omzet van dit bedrijf met 4700 werknemers, schommelt rond de 2 miljard euro per jaar. Het bedrijf produceert nu vooral additieven voor diervoeding zoals algen. De acquisitie van Coppens geeft Alltech een entree in de internationale visvoermarkt.

7 reacties:

Arm Brouwhuis, nu zal het pas gaan stinken, waarom? Omdat die Amerikanen werkelijk overal lak aan hebben, daarom!
Mark my words!

Beantwoorden

Twanneman je zit er helemaal langs jongen. Coppens international (visvoer) heeft haar productiebedrijf in Nettetal Duitsland. Het verkoopgedeelte van Coppens International is wel gevestigd in Helmond. Voorheen was CI wel in bedrijf in Helmond op locatie Coppens veevoer. Coppens veevoer en Coppens International zijn 2 verschillende bedrijven. Volgende keer eerst misschien beter geinformeerd zijn dan lukraak iets plaatsen

Beantwoorden

@Erwin op woensdag 8 juni 2016 om 11:11:

Erwin bedankt, je hebt gelijk, ik was in de war omdat Coppens diervoeding ook visvoer heeft gemaakt in het verleden maar daar zijn ze ook mee gestopt vanwege stank overlast. Coppens diervoeding en Coppens International zijn twee verschillende bedrijven.
Groet Twan.

Beantwoorden

p.s. Brouwhuis kan opgelucht ademhalen 🙂

Beantwoorden

Ben blij dat ik niet meet werk daar..

Beantwoorden

Maar hoe zit het dan ? Gaat het hier nog harder stinken of niet ?

Beantwoorden

@Paula Dirks op woensdag 8 juni 2016 om 16:10:

Nee Paula, Coppens International heeft alleen een kantoor in Helmond.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *