Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.609 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

Dinsdag ontvangt directielid Anneke Olivier van Circus Herman Renz een Erespeld van de Stichting Circus Cultuur. Die krijgt zij tijdens de premièrevoorstelling aan de Torenstraat in Helmond. De bekende Helmondse ontvangt het kleinood als blijk van waardering voor haar inzet tijdens haar ruim 40-jarige carrière binnen de Nederlandse circuswereld.
De Stichting Circus Cultuur is een initiatief van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed, De Club van Circusvrienden Nederland en de Vereniging van Nederlandse Circus Ondernemingen. Deze stichting wil de circuscultuur in Nederland in stand houden, bevorderen en promoten.
Eerder dit jaar zei Anneke vanwege gezondheidsredenen het reizende circusbestaan vaarwel. Maar vanuit haar thuisbasis Helmond blijft zij actief betrokken bij het circus. Bij Nederlands Nationaal Circus Herman Renz was zij koorddanseres, spreekstalmeester, tourneemanager en uiteindelijk de financieel directeur. Maar bovenal wordt zij geprezen voor het warme hart dat ze heeft voor haar familie en het circus.

7 reacties:

Proficiat met je ereteken

Beantwoorden

Anneke is een erespeld waardig en dat zal de échte circusliefhebber deugd doen. Proficiat….

Beantwoorden

Van harte gefeliciteerd anneke je hebt het verdiend

Beantwoorden

Weer een prijs gevallen in Helmond!
Ze staan met een geweldige nieuwe en spectaculaire show in Helmond van 10 t/m 19 november aan de Torenstraat!
Ga het zien, ga het zien, je hebt een geweldige middag/avond voor een prima prijs!
Tis toch een stukje Helmondse cultuur waar we trots over mogen zijn!

Beantwoorden

Jammer dat ze op het beton aan de Torenstraat moeten staan!
Het nieuwe en “tijdelijke” stadspark aan het Obragasterrein was des te mooier geweest. Misschien volgende keer hoop ik!!

Wel iets om over na te denken gezien het uit Helmond komt!
Ze zouden die plaats zeker verdienen, @helmondmarketing

Je kunt er als stad alleen maar trots op zijn, en zorgen dat ze volgende keer een prominente plek krijgen toegewezen!

Beantwoorden

Wim van den Broek maakte deze fotoserie van 66 foto’s van de tent van Circus Herman Renz bij de Watertoren aan de Torenstraat. Daar krijgt Anneke Olivier vanavond haar Erespeld.

Beantwoorden

Zoals aangekondigd werd gisteravond de Erespeld van de Stichting Circus Cultuur uitgereikt aan Anneke Olivier. Na een speech van Adri Lammers was het aan voorzitter Arie Oudenes om het kleinood op te spelden.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *