Buiten is het 19 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.802 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

Niet-pluis-gevoelens op bedrijventerreinen? Daarvan kunnen ondernemers en medewerkers voortaan melding maken via de app ‘Meld een Vermoeden’. Bijvoorbeeld als zij denken dat er op een bedrijventerrein iets gebeurt dat mogelijk in strijd is met wet- of regelgeving. De signalen worden nagetrokken en zo worden mogelijke misstanden voorkomen. De app is gisteren gelanceerd voor alle bedrijventerreinen in Helmond.De app is alleen bedoeld voor ondernemers en werknemers op de bedrijventerreinen. Zij kregen vandaag een instructie over hoe de app te gebruiken en een toegangscode via de stichting Bedrijventerreinen Helmond.
Burgemeester Elly Blanksma: “Alleen sámen kunnen we ondermijning echt aanpakken. We hebben de ogen en oren van alle goedwillende mensen daarbij nodig. We proberen het melden zo gemakkelijk mogen te maken. Vandaar dat er nu ook een speciale app voor bedrijventerreinen is gemaakt. Ik roep ondernemers en hun medewerkers op: luister naar je onderbuikgevoelens. Wees alert en meld verdachte signalen altijd! Rare openingstijden, afgeplakte ramen, werkplaatsen waar niemand werkt: dit soort signalen zijn goud waard bij het veiliger maken van onze stad.”
Als een melding wordt gedaan via de Meld een vermoeden-app, komt deze bij de gemeente terecht. De gemeente neemt de melding vertrouwelijk in behandeling. Ze werkt hierbij samen met politie, justitie, de belastingdienst en andere organisaties. Er kan ook anoniem een melding worden gedaan. In dat geval kan de gemeente uiteraard geen terugkoppeling geven aan de melder over de ondernomen acties. Zie ook de video helemaal onderaan.
De gemeente werkt al langer samen met de stichting Bedrijventerreinen Helmond, de politie en andere partners om ondermijning op bedrijventerreinen tegen te gaan. We spreken over ondermijning als de bovenwereld zich met de onderwereld vermengt. Denk aan drugshandel en -productie, mensenhandel en uitbuiting, witwassen van crimineel geld, verschillende vormen van fraude en cybercrime. De app is een pilot project van 2 jaar. Na deze periode bekijken de partijen of en in welke vorm deze aanpak wordt voortgezet.
Elke Helmonder kan natuurlijk ook nog steeds signalen van ondermijning melden bij de politie, gemeente of via Meld Misdaad Anoniem. Bij een verdachte situatie of als u het vermoeden heeft dat in uw buurt criminele activiteiten plaatsvinden, kun jij dit melden bij de politie via 0900 8844. Of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000.

5 reacties:

Gaat de gemeente nu ook al politie werk doen🤣🤣

Beantwoorden

Gaat druk worren!bij vermoeden??zal meestal afgunst zen!!!snitches get stiches!!

Beantwoorden

Vermoedens….. Tjaaaaa.
Maar dan nog, wat levert het op.
Niks nada noppes.
Dus onzinnig project weer.

Beantwoorden

Elly, ga eerst eens in je eigen organisatie te velde, zitten er meer als je denkt, heb dit al meer gezegd tegen je maar je geeft er niets om en doet er niets aan! Wel de voormalig ambtenaar aanpakken die voor enkele tonnen heeft gefraudeerd, een inwonervan Helmond die al vele jaren fraude pleegt met haar uitkering en ook tonnen heeft gefraudeerd die pak je niet aan! Waarom? Omdat ze met vele ambtenaren ligt te krikken en ze daardoor in haar macht heeft. Op het bedrijventerrein zal ook best gefraudeerd worden, die durf je dan wel aan te pakken maar je eigen ambtenaren niet? Helemaal verkeerd bezig Elly! Doe wat aan de corruptie binnen je eigen ambtenaren apparaat!

Beantwoorden

Bij dezen meld ik mijn vermoeden dat de gemeente geen nota heeft genomen van de kritiek van de AP op de app.

https://www.gemeente.nu/bedrijfsvoering/privacy/kritiek-op-klik-apps-zwelt-aan/

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *