Buiten is het 16 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 114.681 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

21reacties

Vannacht om 02.40 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op de Weg door de Rijpel. Ter hoogte van het Altenahof bleek een personenauto op zijn dak terechtgekomen te zijn. Die zou eerst een lantaarnpaal hebben geraakt waarna de bestuurder de controle over het voertuig verloor.
De jongeman kon zelf uit de auto komen. Hij is in een ambulance onderzocht maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Wel moest hij met de politie mee naar het bureau. Reden: de afgenomen blaastest gaf aan dat hij vermoedelijk teveel gedronken had.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.

In de reacties hieronder staat een update.

21 reacties:

😤😠😡🤬
Man, man!
Glaasje op? Laat je rijden!!!

Beantwoorden

Juist ja drink en laat je rijden
Of drink gewoon f ‘n keertje niet

Beantwoorden

Godver, het is weer zover. Hoevaak is dat nu al op die weg door de Rijpel gebeurd. Al zo vaak beloofd dat er wat veranderen zou, ja een paar drempeltjes. Bah bah. Tot er dode valt. Mijn god, gemeente Helmond doe er eens wataan.
Kwam die vent nou trouwens van de Rijpelbaan of reed hij er net naartoe?

Beantwoorden

@Rijpelaar op zondag 28 mei 2023 om 07:39:

Als je normaal rijdt, gebeurt er niets . Betonnen bloembakken bijvoorbeeld zou de snelheid er uit halen, maar dan kunnen hulpdiensten ook niet meer op tijd ergens zijn, dan wordt alles afgeremd.

Beantwoorden

@Rijpelaar, de gemeente heeft geen debet aan dit ongeluk. Er is maar 1 verantwoordelijke. Al zitten er 100 bochten in de weg als je nuchter bent en normaal rijd gaat dat goed..

Beantwoorden

Ik zie regelmatig zeer hoge snelheden en ook inhalen niet normaal
Dus vindt ik het goed om zoiets te zien als andere er niet de dupe van zijn
Zijn ze meteen gestraft

Beantwoorden

@Paul op zondag 28 mei 2023 om 08:24:

Weg door de Rijpel is een ontsluitingsweg, je mag er 50km/p/u maar velen rijden er te hard, vooral eigen bewoners veelal! Sigaretje opsteken, mobieltje effe checken, ook alcohol speelt een rol. Ontsluitingsweg d.w.z. bij calamiteiten dat je via deze weg de wijk moet verlaten, bijv. treinongeval waarbij wagons met chemische/gevaarlijke stoffen bevatten die kunnen ontbranden of ontploffen, de chemische lucht door de wijk gaat en het te gevaarlijk is om in de wijk te blijven. Tevens is het een route voor de nooddiensten die met (grote) spoed om een adres in de wijk moeten zijn voor brand, medische noodzaak en ongeval of overval enz. Het is een ‘ontsnappingsweg’ waar je maar op 2 manieren de wijk uit kan zonder te dicht bij het spoor te komen, richting kanaal en richting Deurne. Gewoon normaal rijden, geen drank en goed opletten is het devies. De jeugd die pas hun rijbewijs hebben denken vaak dat ze al goed kunnen rijden en ‘dat zal ik eens even laten zien’, ook aan evt. maatjes in de auto. Daarbij spelen drugs ook
vaak (niet altijd!) een rol. De vele bochten zitten er al in om de snelheid eruit te halen. Ook in de straten zelf zijn het heel vaak de bewoners die (veel) te hard rijden en maar mopperen dat de kinderen een gevaar lopen bij het oversteken enz.

Beantwoorden

Wat een gejammer meteen weer.
Het enige dat speelt is dat politie weinig kan doen aan slecht rijgedrag van aso’s en debielen.
Iedereen herkent ook wel ‘t gevoel dat je als onherkenbare politiesurveillance continu prutsers van de weg kan halen.
Het gebeurt niet, want flitsen levert meer geld op.
Velen vragen zich hardop af waar de politie regelmatig mee bezig is.

Beantwoorden

Rij de volgende keer het kanaal in met je zatte knoken svp.

Beantwoorden

Eigen schuld! Moeten ze maar niet zuipen.

Beantwoorden

Zelfs zonder drank blijft de Weg door de Rijpel aandacht vragen. Van wethouder Bonte had jaren geleden in Helmond nog niemand gehoord..
Toen al wilde de gemeente Helmond een traject aanleggen waar een aangepaste snelheid nodig zou zijn.
Veel automobilisten willen zich niet aanpassen. Snelheid beperken tot 30 is voor velen een doorn in het oog. Milieubelastend enz. enz.
Zou daar een maximaal toegestane snelheid van 30 km/h wel op zijn plaats zijn.

Beantwoorden

@Rijpelaar op zondag 28 mei 2023 om 07:39:

Nou dit heeft nix met de rijpel te maken maar
meer met de drank die in spel is.

Beantwoorden

Tegenwoordig is het steeds meer weer een racebaan geworden. Paar jaar rustig geweest maar tegenwoordig weer helemaal hommeles! Zou mooi zijn als er weer op snelheid gehandhaaft wordt!

Beantwoorden

Je kan wel 30km eisen, maar wie controleert het.
Verschil met 50 is dat er meer auto’s tegelijk in files rondrijden.
Gewoon de rotte appels eens een keer wel hard aanpakken. Bij alcoholmisbruik in verkeer auto verbeurd. Niet door D66 rechter alles weer onder tapijt schuiven in voordeel van daders.

Beantwoorden

@Andre op zondag 28 mei 2023 om 09:20:

is er ook iets waar jij geen commentaar op hebt,wat een frutventje

Beantwoorden

dacht ie net zo goed te kunnen rijden als Jos Verstappen????

Beantwoorden

Het is inderdaad weer eens flink raak, maar wij hebben vanaf 2016 aandacht gevraagd bij de Gemeente hierover. Zelfs toen burgemeester Elly Blanksma een huisbezoek had afgelegd en een PowerPoint presentatie had gezien was haar eerste reactie: Aan deze weg moet hoognodig en snel iets aan gedaan worden! In 2018 kregen we 5 verkeersplateaus en daarmee waren de aantal ongevallen drastisch afgenomen. Nu na 7 jaar zien we verder geen aanpassingen meer komen na diverse malen Gemeente benadert te hebben. Helder Helmond en andere diverse partijen hebben ook vragen gesteld in gemeentelijke vergaderingen met Hoe staat het met het groot onderhoud van de Weg door de Rijpel? Hierop wordt niet echt eerlijk en open op gereageerd.
Dat is ook de reden waarom wij als AVVR per 1 juli a.s. gaan STOPPEN met onze activiteiten. Ook het vertrouwen in de wijkadviseur en de wijkwethouder is bij ons helaas helemaal weg!

Beantwoorden
Actiecomité Veilig Verkeer Rijpel

Die leren t daar ook echt nooit he, zolang als die weg er al is gebeuren daar altijd ongelukken. Jammer dat ik er niet meer woon was altijd lachen🤣 Tis dr geen snelweg. Meteen rijbewijs afpakken

Beantwoorden

@Actiecomité Veilig Verkeer Rijpel op maandag 29 mei 2023 om 15:55:
Wist niet dat jullie je daar mee bezig hielden. Jammer dat het niet gelukt is. Bedenk wel dat die Blanksma nou niet het licht van het college is, maar wel de baas. 🙁
Verder is geen enkele interesse in de politiek? Ook niet van SP of GroenLinks?

@wan ellende op maandag 29 mei 2023 om 08:11:
Hij denkt dat hij wat is, maar kakelt als een kip zonder kop. Ik zie hem wel eens in de wijk. Eng mannetje.

Beantwoorden

Update:
De bestuurder (24) bleek inderdaad teveel gedronken te hebben
De jongeman die in het weekend het eenzijdige ongeluk veroorzaakte, blijkt een 24-jarige inwoner uit Veldhoven te zijn. Hij moest mee naar het politiebureau waar zijn alcoholgehalte werd vastgesteld: bijna 2,2 promille. Mag je rijden onder invloed van die hoeveelheid alcohol? Nee, op de politiewebsite een uitgebreider antwoord.
Behalve een proces-verbaal werd ook het rijbewijs van de jonge Veldhovenaar ingevorderd. Het Openbaar Ministerie zal uiteindelijk een besluit nemen of dit voor langere tijd is. “Gelukkig waren de gevolgen niet ernstiger”, zo liet de woordvoerder van de politie weten.

Beantwoorden

Die is de Sjaak. In ieder geval komt er nog een verplichte alcoholcursus van een paar duizend euro, geen verzekeringspenningen en ik weet niet wat die lantaarnpaal voor schade heeft, maar dat mag hij ook nog betalen aan de gemeente. Mooi!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *