Buiten is het 25 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 87.432 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

7 reacties:

Update 1:
Naar eigen zeggen moest de bestuurder uitwijken voor een tegenligger waardoor hij in de berm kwam. Daar raakte hij de controle over zijn auto kwijt en reed het kanaal in. De wagen moet nog uit het kanaal worden getakeld.

Beantwoorden

Er word daar ook best hard gereden voor zo’n smal weggetje. Dan zijn tegenliggers en is uitwijken erg lastig en gevaarlijk.

Beantwoorden

Update 2:
Harrie Fotografie maakte vanochtend ook de onderstaande foto’s. Hij liet nog weten dat de bestuurder een Eindhovenaar is. De man kreeg van de brandweer droge kleren en is door de politie naar huis gebracht. Vanaf de kade is de auto in het kanaal niet meer te zien. Die zal op een later tijdstip worden opgespoord en door Rijkswaterstaat uit het kanaal worden gehaald. Het scheepvaartverkeer zou op de hoogte zijn gebracht voor het obstakel ergens onder water.

Beantwoorden

Logisch dat je controle verliest, neem eens een slipcursus of goede rijinstructeur

Vanuit berm moet je altijd ontkoppelen voor je terug een asfaltweg op rijdt;
maar ja, dat leren ze tegenwoordig niet meer, denk ik
.
Even summiere uitleg:
heeft te maken met de aandrijving op je wielen en je wiel in berm heeft geen tractie en dan ineens weer wel. Daardoor heeft die band ineens weer grip en verlies je in zo’n geval van onnadenkendheid de controle over je auto!

Dus altijd ontkoppelen voor je terugstuurt. Laat het een les zijn voor alle lezers.

Beantwoorden

@slimmer op vrijdag 4 november 2016 om 15:04:

De “BESTE” stuurlui staan aan wal.

Beantwoorden

@slimmer op vrijdag 4 november 2016 om 15:04:

Tenzij je auto, net als die van mij, uitgerust is met multyspin diferenteel control. Dan hoef je jezelf niet druk te maken.

Beantwoorden

vrijdag:

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *