Buiten is het 10 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 111.465 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

9reacties

Vanmiddag betrapte de politie een automobilist die met 106 kilometer per uur over de Stiphoutse Dreef scheurde. Op die in 2015 geopende ontsluitingsweg in Stiphout geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Daarom moest de bestuurder het rijbewijs inleveren.
Bij die snelheidscontrole werden 25 passanten stilgezet. De hoogst gemeten snelheid was 106 km/u, een snorfietser die 59 km/u reed moest het rijbewijs ook direct inleveren. Tot slot, er reden 3 bestuurders over een doorgetrokken streep.

9 reacties:

Mijn zoon was zaterdag ook het haasje. Die baalde, maar ja, regels zijn regels…

Beantwoorden

De agenten stonden zelf op de rijbaan van de rotonde. Grijze stenen zijn ook rijbaan. Niet de bedoeling zou ik zeggen!

Beantwoorden

@Leor zij mogen dat, en terecht!

Beantwoorden

Op deze weg is te hard rijden de norm. De politie kan daar helemaal binnenlopen als ze daar elke dag gaan staan.

Beantwoorden

zulke snelheidsovertredingen, van vele tientallen km-h te hard, zijn normaal geworden. al maar meer automobilisten gedragen, nee, misdragen zich als barbaren, ze hebben overal lak aan want ze wanen zich in hun moordmachine onaantastbaar.

Beantwoorden

@Leor op maandag 30 januari 2023 om 18:49:

Typisch weer zo’n domme opmerking, ja maar hun/jullie…………….

Beantwoorden

De Stiphoutsedreef staan 2 boerderijen, verder helemaal niets, fietser hebben een apart fietspad. Dus die komen de weg niet eens op. Is op het oog buiten de bebouwde kom, dat zullen veel mensen denken als je naar deze weg kijkt. Maar dan gaat de Politie op ZATERDAG boefjes vangen met een laser. Echt bijna iedereen werd aangehouden en kreeg een bon. Heeft NIETS met verkeersveiligheid te maken. Als je daar 50 gaat rijden wordt je ingehaald wat je ook een boete op gaat leveren ivm doorgetrokken streep. En ja, ik heb ook een bekeuring ivm de snelheid. Deze situatie slaat echt nergens op. Puur geld in het laatje, heeft niets met verkeersveiligheid te maken.

Beantwoorden

@Laurens op 2 plaatsen steken fietsers over. Je reactie zegt mij genoeg.

Beantwoorden

106 km. rijden waar 50 km. per uur hoort. Waarom zou je überhaupt zo hard willen rijden daar?
Het heeft alles met verkeerveiligheid te maken. Zie je dat niet zo? Zie het dan voor die ander die wel veilig de weg op wil.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *