Buiten is het 10 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 111.465 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

18reacties

3 Personenauto’s in Helmond Noord werden vannacht getroffen door brand. Van die op de Jan van Goyenlaan geparkeerde voertuigen brandde er eentje volledig uit. Een buurtbewoner liet weten dat die “nog bijna nieuw” was.
Snel ingrijpen van de om 01.46 uur uur gealarmeerde brandweer beperkte de schade aan de auto’s die voor en achter de middelste auto stonden enigszins. De oorzaak van de autobrand is onduidelijk. Of er sprake is van brandstichting wordt door de politie onderzocht. Er raakte niemand gewond.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.

In een reactie hieronder staat een update.

18 reacties:

Update:
‘Verdachte staat op camerabeelden’
Dany, de eigenaar van 1 van de getroffen auto’s, vertelde vanochtend tegen Omroep Brabant: “Op camerabeelden van mijn buren en overburen is te zien dat een man met een zwarte capuchon iets in de auto van mijn buurman gooit. Daarna begint het te branden en loopt de man naar de andere kant van de straat, waar zijn scooter staat. Daarna rijdt ‘ie nog een rondje en toen ging hij weg.”
Noël van Hooft maakte bij daglicht deze foto:

Beantwoorden

Mooi dat de camera’s draaiden, nu hopen dat die fatsoenlijke beelden van die pyromaan maakten.
Hopelijk hebben die eigenaren meer dan alleen een WA-verzekering, want anders was het vannacht een duur ‘grapje’.

Beantwoorden

Dit is natuurlijk een wraakactie maar waarom is de vraag.

Beantwoorden

Vertel eens Mark,waarom is dit een wraakactie? Ik zie dat namelijk nergens staan.

Beantwoorden

Wie zijn toch die mensen.
@John, of ga jij ervanuit dat ‘t lukraak zomaar toevallig is gedaan.. Zie ‘t verhaal, de context.
Nee, we weten niets zeker nog, we kunnen alleen speculeren, logisch redeneren en werken met waarschijnlijkheid en zo voorts.. En zodra “we” dat doen…. Dan staan er mannetjes als John klaar om dissonantie te brengen. Polarisatie heet dat.

Beantwoorden

Ik ga uit van een homofobe actie.

Beantwoorden

Helaas was de eigenaar geen homo. Dus waarom dat je dit dan schrijft betekent voor mij dat je wel enige kennis hebt. Verder wil ik er niet over uitbreiden.

Beantwoorden

Mark,heel volwassen. Daar ga ik verder ook niet op in. En Andre; welke context? In Helmond branden wel meer auto’s de laatste tijd,misschien allemaal wraakacties? Misschien is er wel een pyromaan actief? Heeft niks met dissonantie of polarisatie te maken,maar gelukkig staan er mannetjes als Andre klaar die het allemaal wel eventjes weten te vertellen.

Beantwoorden

Beste Mark en André . Aangezien jullie toch zo snel al weten hoe de dingen in elkaar zitten. Ben ik van mening dat je daar iets meer mee zou moeten doen . Zulke mensen als jullie kunnen de dingen namelijk in een wip en een zucht verklaren . Als jullie nu eens iets zinnigs zouden willen doen met jullie gaven zoek dan eerst de dader. en vraag hem eens waarom hij deze ziekelijke laffe daad heeft gedaan . En kom dan maar met je mening . Als je dat zou kunnen ben ik niet te beroerd om jullie er ook nog een mooie beloning voor te geven .
En , ik ben een man van woord . Dus grijp je kans .

Beantwoorden

Frans, in het Eindhovens Dagblad staat ” Hij heeft hem nodig voor werk en ritjes naar het ziekenhuis met zijn man Franklin.”
Dus het zou zo maar kunnen dat de eigenaar wel homo is.
Daaruit kan je echter nog niet concluderen dat dat ook de oorzaak zal zijn van de brandstichting.

Beantwoorden

Iemand op scooter, die aan overkant parkeert, dan gericht iets “in de auto gooit” (hoe dan.) daarna nog even terug rijdt…. Het tijdstip. De lokatie.
Dit is niet typerend voor een pyromaan. Dit is wel typerend voor een gerichte (wraak) actie.
Dus wellicht een ” bekende”.
Dat is alles, niet meer, niet minder.
Maar blijkbaar vinden sommige trage geesten het nodig om mensen met wel een gefundeerde mening aan te moeten vallen.

Beantwoorden

@Frans

Staat in het ED.
Gewoon begrijpend lezen.

Beantwoorden

Andre,wat is volgens jou dan wel typerend voor een pyromaan? Bij ons in de wijk zijn meer auto’s in vlammen op gegaan ‘s nachts. De vloeistof werd erop gespoten niet erin zoals ik lees. En het stuk in het ED heb ik ook gelezen. Daar staat dat 1 van de eigenaren van de auto’s,homoseksueel is. Er zijn er 3 afgebrand…begrijpend lezen heet dat.

Beantwoorden

Andre en wat is volgens jou dan de gefundeerde mening? Een mening is slechts een mening en in jouw geval gebaseerd op jouw waarheid maar niet op een gefundeerd feit

Beantwoorden

@suzanbe en Tommie… Alkemachtig zeg. Leer lezen. Jullie reactie geeft mij exact gelijk in alles

Beantwoorden

Ik heb begrijpend gelezen . En heb ook geen zin om met van die achterlijke betweters in discussie te gaan . Hoe dan ,tijdstip,lokatie. Alsof een pyromaan zich overdag netjes komt melden om je auto aan te steken .en wat betreft de lokatie . Wat zou daar dan mee moeten zijn. Zoek een andere hobby man .

Beantwoorden

Andre toch,je argumenten worden steeds zwakker. Typerend voor een type zoals jij. Maar dat had ik kunnen weten na enkele reacties van jou te hebben gelezen. Voor mij is de ‘discussie’ wel klaar nu. Succes verder

Beantwoorden

Andre ga maar lekker verder dromen in jouw bubbel die ‘waarheid’ heet
Andre en wie heeft jou gelijk gegeven dan? Je zit te diep in je bubbel die volgens jou “ waarheid” is

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *