Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.100 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
19reacties

De politie hield gisteravond in Helmond een automobilist uit Nuenen aan na een achtervolging. Bij de aanhouding werden agenten een stukje meegesleept met de auto toen de verdachte alsnog probeerde te ontkomen en zijn voet op het gaspedaal zette.
Agenten zagen vrijdagavond in Eindhoven in de wijk Stratum een auto met aanhanger met hoge snelheid rijden. Het voertuig reed op de kruising Sint Bonifatiuslaan – Piuslaan door rood. Ze gaven de bestuurder een stopteken dat hij negeerde. Hierop werd de achtervolging ingezet via de rondweg richting Berekuil, de Eisenhowerlaan naar de A270 richting Helmond.
Op de Europaweg in Helmond lukte het rond 22.00 uur om de auto tot stoppen te dwingen door het voertuig in te sluiten door politiewagens. Agenten sprongen uit de auto om de verdachte aan te houden. De 33-jarige automobilist verzette zich en probeerde alsnog weg te komen. Hij trapte het gaspedaal in, waardoor een aantal agenten een eindje meegesleurd werden met het voertuig dat vervolgens een politieauto ramde. Door de klap belandde de politieauto in een sloot. Uiteindelijk lukte het de agenten om de sleutel uit het contactslot te trekken en de Nuenense verdachte aan te houden. Hij zit vast voor verder onderzoek.
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Incidenten waarbij politiemedewerkers agressief of gewelddadig worden behandeld, hebben hoge prioriteit aldus de politie.

In de reacties hieronder staan updates.

19 reacties:

Is maar een straf voor rijbewijs inleveren en nooit meer terug geven

Beantwoorden

Er zijn landen waar ze zo n gast gewoon voor zijn raap schieten.
Hier krijgen ze na verhoor en koppie thee een handje.

Beantwoorden

Update 1:
Politie zoekt de 2 hulpvaardige automobilisten
Kort voor het bovenstaande incident vrijdagavond rond 22.00 uur, werd de politie geholpen door 2 automobilisten die over de N270 van Eindhoven naar Helmond reden. Door langzaam te gaan rijden reduceerden dat duo het gevaar tijdens de achtervolging enorm. Zodoende kon de politie de auto van de verdachte gemakkelijker insluiten. De politie is op zoek naar deze mensen, niet in de minste plaats om hen te bedanken. Ben jij 1 van deze 2 mensen of weet jij wie deze mensen zijn? Bel dan de politie via 0900-8844 en vermeld het registratienummer: 2016141595.


“Gelukkig zat er op dat moment niemand in het voertuig en raakte er uiteindelijk niemand gewond” aldus de politie vanochtend.

Beantwoorden

Sodeju, dat zijn echt wild west taferelen geweest zo te lezen. Gelukkig is er niemand gewond geraakt! Iemand die zoiets flikt heeft écht het verstand van een dronken aardbei en moet uit de maatschappij verwijdert worden voor een hele lange tijd! Mafkees!!!

Hulde aan de automobilisten die op deze manier een steentje bijgedragen hebben. Ook niet ongevaarlijk zo’n actie.

Beantwoorden

Tja dit hadden ze er net niet bij moeten zetten in de tekst; Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen.
Die verantwoordelijkheden die ze hebben laten ze behoorlijk vaak achterwege en dan raar staan te kijken dat er op ze neer worden gekeken en dat ze als NSBers worden gezien.
Vaak denk ik, wie dienen ze nu, de elite of de burgers?
Boeven vangen ho maar, en de blanken NLders mogen van hen barsten.
Wil je protesteren ect dan krijg je zo’n vieze NSBer wesp aan de deur.
https://www.rtvnh.nl/nieuws/187135/politie-op-bezoek-bij-actiecomit-brandweer-na-uitspraak-heel-nederland-kan-plat

Beantwoorden

@josie op zondag 26 juni 2016 om 09:57:

Zojuist even jou verwijzing naar rtvnh nieuws gelezen en ik kan jou reactie goed
begrijpen.
Ik heb zelf hier in Helmond 30 jaar in de buitendienst gewerkt nou wat ik
van de politie gezien heb is niet normaal.
Grotere verkeershufters zijn er niet, en ze maken er zich zelf mee vanaf “stille achtervolging” .

Beantwoorden

ikke 2 Zo bv dat die auto in vlammen opgaan en er word niks tegen ondernomen en als de burgers zich willen organiseren om die wespen mee te helpen kan deze op 3000 euro boete rekenen en wedden dat ze je dan wel weten te vinden puur omdat je blank en NLder bent. Toen de asliercentrum werd belaagt bv waren ze er rap bij en ineens pl min 20 man te pakken en die werden voor het gerecht gesleept. Als deze gasten geen NLders waren geweest maar een ander huidskleurtje hadden gehad wedden dat ze met rust werden gelaten omdat ze in de broek schijten voor deze knapen. Moeten wij respekt hebben voor deze pliesie? Nee dus. En dan raar kijken dat ze meegesleurt worden door een auto whaha. Sorry hoor maar voor deze actie die veel kans door een blanke NL is uitgevreten ((waarom is ie anders achtervolgt en staat het anders op internet, ja zo denk ik ondertusen wel ja en vele NLders ontussen ook wel.)) heb ik geen medelijden mee. Vroeger was de pliesie je vriend nu is die periode allang voorbij helaas dus als ik zo iets nog zie gebeuren heb ik niks gezien en ze zoeken het maar uit. Voor mij als Blanke NLdse staan ze ook niet klaar.

Beantwoorden

Hou burgers dan ook niet tegen zomaar..irritante gedoe steeds

Beantwoorden

@josie op zondag 26 juni 2016 om 09:57:

Wat ’n hersenloze reactie, zegt meer over u dan over de agenten!!!

Beantwoorden

@Achmed Bouari op zondag 26 juni 2016 om 11:15:

Jij hebt duidelijk niet goed gelezen, lees eerst en reageer dan. Dit commentaar staat zooooo dom!!!

Beantwoorden

@elly
Jij komt zeker uit een witte wijk. Ga maar eens wonen in een donkere wijk waar je om de haver klap als hoer word uitgemaakt als vrouw en verders word lastig gevallen en reken maar niet op een pliesie als je ze nodig hebt, dat is mijn ervaring. Maar ze staan wel om de haver klap te flitsen, want daar hebben ze weer wel tijd voor.
Ik heb geen goede ervaring met de pliesie en van mij mogen ze barsten, zoals ze mij laten barsten. PUNT!

Beantwoorden

Door het rode licht rijden in Eindhoven, dan laat de politie (met overmacht) wéér eens (politie) auto’s in elkaar rammen in plaats van het kenteken van die gast te noteren, wat in één minuut is gebeurt en deze vervolgens thuis ff op te wachten. Nog maar niet te spreken van burgers die gevaar lopen tijdens zo’n achtervolging. Als ik zie dagelijks in de Telegraaf en op Omroep Brabant hoeveel politieauto’s er kapot worden gereden tijdens onnodige acties, ongelooflijk. Wilde achtervolgingen die keer op keer plaatsvinden en wat dat kost. Het is natuurlijk makkelijk om met de belastingcenten van burgers weer nieuwe auto’s aan te schaffen. Ik las laatst dat per dag ongeveer een kleine 100 politiewagens beschadigd raken bij achtervolgingen en dergelijke. En in hoeveel gevallen wordt de schade verhaald op de verdachte? Bijna nooit weet ik uit betrouwbare bronnen. Kijk maar eens naar het programma MELDKAMER, met hoeveel politie inzet inclusief helikopter de boeven gepakt (moeten) worden. Dat kost kapitalen, uiteindelijk worden ze gepakt met meestal een taakstraf als uitspraak er achter aan. Of nog erger, het delict kan niet bewezen worden. Dit kost kapitalen. Even door rood rijden, wat een waanzin!

Beantwoorden

@Ton50 Dikke plus voor je. Dan heb je het niet eens over die auto’s die en brand vliegen, Om die gasten op te pakken door gewoon een paar avonden verdekt op te stellen, daar hebben ze weer geen tijd voor.
Terwijl dit een duidelijke aanval is op ongelovige blanken, want geen 1ne auto die in brand is gevlogen is van een moslim.
Zou het andersom zijn, dan hadden ze die dader nu al te pakken.
Nee ik ben gene rassist ik ben een realist en zie wat er gaande is en ben dit meer als beu.
Het lijkt wel of men wil een burgeroorlog tussen ons alle.
Wie hebben er baat bij een burgeroorlog dat zijn de elite en voor wie werken die blauwjassen juist ja de elite. Dus word er niks ondernomen door de pliesie als ene blanke iets overkomt. Ook zijn ze goed in vangen van blanken mensen.
Bv die Pool die tegen een muurtje in slaap was gevallen die door een agente totaal los was getrapt. (te zien op de site van micha kat) Toen een getuigen (een neger) zei wat er was gebeurt, zei deze man; als hij een neger was geweest haddne ze dit niet met hem geflikt.
Maar ja iemand vangen die door rood rijd dat staat stoer he! Is ook belangrijker dan mensen oppakken die auto’s in brand steken van mensen die de dag erop moeten gaan werken.

Beantwoorden

Verschrikkelig wat een kort lontje.

Beantwoorden
Gepke Van der Heijden

Nee Gepke,

dat is geen kort lontje. Alles wat hier terug komt van Josie is naar waarheid ingevuld. Het klopt ook allemaal, niets meer aan toe te voegen.

Beantwoorden

Nou als ik agent was geweest had ik al politie-afzeik-volk ook lekker in de stront laten zakken.

Beantwoorden

Update 2:
Automobilist vrijgesproken van opzettelijk meesleuren van 3 agenten
De automobilist uit Nuenen is vrijgesproken van poging doodslag en poging zware mishandeling van de 3 politieagenten in Helmond. Terwijl dat trio de zich verzettende bestuurder die avond in juni uit zijn gestopte auto probeerde te halen, was de auto weer gaan rijden. Gevolg: 3 agenten werden meegesleurd en een geparkeerde politieauto daardoor in de sloot belandde.
Het opzettelijk indrukken van het gaspedaal door de verdachte werd door het Openbaar Ministerie (OM) echter niet wettig en overtuigend bewezen. Dat kon een onbedoeld gevolg zijn geweest bij de worsteling tussen de agenten en de bestuurder in de auto. Daarom geen poging doodslag of poging zware mishandeling volgens de rechtbank in Den Bosch.
Dat de 33-jarige Nuenenaar die avond vanaf Eindhoven (achtervolgd door politieauto’s) gevaarlijk reed terwijl zijn zoontje van 8 naast hem zat, hij stoptekens van de politie negeerde en na zijn arrestatie niet meewerkte aan een ademonderzoek, werd wel bewezen door het OM. Daarom kreeg de Nuenenaar een ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van 10 maanden en 1100 euro boete. De officier van justitie had vorige maand ter zitting een gevangenisstraf van 9 maanden (waarvan 4 voorwaardelijk) en 22 maanden ontzegging van de rijbevoegdheid geëist.

Beantwoorden

*Diepe zucht*

Beantwoorden

Dat het niet bewezen kan worden oké, maar de andere overtredingen zijn wmb al genoeg voor een zwaardere straf dan dit

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *