Buiten is het 16 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 114.681 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

7reacties

Zondag 15 januari werd een vrouw van 82 jaar in Deurne opgelicht middels spoofing. Zij werd gebeld door een persoon die zich voordeed als een medewerker van de bank. Middels leugens kreeg de beller het bejaarde slachtoffer zover om haar pinpas en pincode af te geven.
Een man kwam daarna aan de deur om de spullen op te halen. Dat is een lange, smalle, licht getinte man, rond de 20 jaar, met zwart, half lang haar. Diezelfde dag wordt er in Helmond voor een flink bedrag gepind.
De politie geeft nu beelden van de verdachte vrij. Herken je hem of heb je meer informatie? Dan vraagt de politie je te bellen naar 0800-6070 of (anoniem via Meld Misdaad Anoniem) 0800-7000. Je kunt ook hun tipformulier gebruiken.

In de reacties hieronder staat een update.

7 reacties:

Dit is Andy. Hij woont op de la salle in boxtel. Groep heet linde 5.

Beantwoorden

goed gedaan om in de schijnwerpers te zetten ik las ook dat de dader is gepakt toppie flinke straf geven

Beantwoorden

Ten eerste: als de dader in de kraag is gevat, helemaal OK, en dat hij zijn straf maar krijgt.

Tegelijkertijd snap ik niet dat mensen hier nog in trappen. Ook oudere mensen niet. Ook in ouderenrubrieken op TV (bijv. van omroep MAX) is in de afgelopen jaren al herhaaldelijk aan de orde geweest dat je nooit je bankgegevens of andere persoonlijke gegevens moet weggeven aan iemand die zomaar belt en net doet alsof hij van de bank of een andere instantie is. Mensen die nu 82 zijn hebben best vaak een redelijke opleiding, zijn van de generatie van na de oorlog toen ze in elk geval MULO of een andere vervolgopleiding deden, hoe kan dit, vraag ik me dan af? Ik ben geen 82, ik ben 60, maar ik zou daar niet in trappen. Ik zou gewoon ophangen en dikke doei met je verhaaltjes.

Beantwoorden

@Keesie

Zo verstandelijk beperkt issie dus niet, die mensen veinzen dat ze beperkt zijn zodat alles voor ze geregeld wordt.

Beantwoorden

@Pejeka op vrijdag 3 maart 2023 om 18:33:

Ik zou gewoon een afspraak maken en vervolgens de politie uitnodigen om op het afgesproken tijdstip namens mij de persoon bij mij thuis te ontvangen.

Beantwoorden

Update:
De politie maakte vanmiddag bekend dat mede dankzij de hulp van het publiek zij de identiteit van deze man konden achterhalen. “Weer een oplichter van de straat, dank daarvoor!” aldus de politiewoordvoering.

Beantwoorden

Voor alle duidelijkheid hij heeft zichzelf aangegeven hij is niet gevonden door anderen

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *