Buiten is het 4 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 92.415 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Foto: Tim van der HeijdenHet besluit van de gemeente in december 2011 om netwerkbeheerder TenneT een vergunning te verlenen voor het vervangen/verplaatsen van de 150 en 380 kV hoogspanningsmasten in Brandevoort is terecht. Die uitspraak deed de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vanochtend in hoger beroep. De zitting was op 2 september 2013.
Dat beroep was aangespannen door de 2 verenigingen van eigenaars De Biezenlaan West en De Biezenlaan Oost. Zij waren het oneens met de uitspraak van de rechter in december 2012. Die rechter stelde het college van burgemeester en wethouders van Helmond namelijk in het gelijk over het feit dat het college in maart 2012 hun gemaakte bezwaren ongegrond verklaarde.
De hoogspanningsmasten in Brandevoort staan nabij de percelen de Voort, Brandevoortse Dreef, Kaldersedijk, Brandevoort en Broekstraat. TenneT voegde daar 2 hoogspanningslijnen samen (de zogeheten Duo Ton-lijn) om de straling te verminderen.
De volledige uitspraak van de Raad van State.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *