Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.192 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

De leden van Helmond Aktief hebben Berry Smits gisteravond unaniem gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezing in maart 2018.
Berry Smits (66) was al 16 jaar gemeenteraadslid in onze stad en is deze raadsperiode burgerlid van de Commissie Maatschappij. Woensdag liet hij ons nog weten zijn lidmaatschap van de landelijke partij 50Plus op te zeggen. Smits bekleedt momenteel ook diverse bestuurlijk functies bij onder meer Buurtvereniging Apostelwijk, Attentie Buurtpreventie, Huurdersbelangen de Vaart (Wocom ), St. Antonius Abt Mierlo-Hout en Dierenambulance / Dierenasiel.
Raadslid ad interim Gerard van Vught (70) werd tijdens de ledenvergadering gekozen tot nummer 2 op de lijst van die partij. Huidig raadslid Theo van Mullekom (78) wil graag lijstduwer worden. Zoals bekend zal Theo zich mede vanwege zijn gezondheid niet meer beschikbaar stellen als gemeenteraadslid. Helmond Aktief hoopt de 2 zetels die ze bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 won, minimaal te gaan evenaren.

In de reacties hieronder staat een update.

4 reacties:

gefeliciteerd

Beantwoorden

Smits niet eerlijk heeft lidmaatschap van 50Plus niet opgezegd wil zelf nog op de lijst komen bij 50Plus ondanks dat hij lijsttrekker is bij Helmond Aktief.is. Smits wil kost wat kost in de raad.

Beantwoorden

@Youg Clarc op maandag 4 december 2017 om 16:51:

Dat lijkt mij sterk. Volgens mij kun je maar voor één partij meedoen bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Beantwoorden

Update:
Leden Helmond Aktief stemmen unaniem in met kandidatenlijst
Tijdens een extra ledenvergadering gisteravond stelden de aanwezige leden van Helmond Aktief de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 unaniem vast. Ook het partijprogramma 2018-2022 werd gepresenteerd en door de leden goedgekeurd.
Op de door de verkiezingscommissie voorgestelde lijst staan 9 vrouwelijke en 13 mannelijke Helmonders. Voor Theo van Mullekom, die deze partij in 2001 oprichtte, is een plaats als lijstduwer ingeruimd.
In september maakten we de lijsttrekker en nummer 2 al bekend, nu zijn ook de overige namen aan de beurt:

 1. Berry Smits.
 2. Gerard van Vugt.
 3. Melina Swinkels.
 4. Dennis de Rooij.
 5. Leon de Fost.
 6. Hans Smits.
 7. Margit Pijnappels.
 8. Sjef van Tilburg.
 9. Diny van Hagen.
 10. Hans Goossens.
 11. Meggy Kanzler-Smits.
 12. Huub van Boven.
 13. Kadogo Nyawade.
 14. Jan Peeters.
 15. Regina Blok.
 16. Marco Marcus.
 17. Wilma Michielsen.
 18. Debby Visser.
 19. Maurice van Ros.
 20. Gerard Feijen.
 21. Joyce Kuipers
 22. Theo van Mullekom

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *