Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.058 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Een nieuw speelveld voor kinderen van diverse leeftijden, wandelpaden, een fietspad richting kanaal en een hondenuitlaatveld. Deze ‘groene’ voorzieningen worden nu aangelegd tussen wijkdeel Stepekolk in Brandevoort en het Eindhovens kanaal. Het gebied van 2,5 hectare nabij de Zeepsehoeve gaat qua uitstraling lijken op de Ecozone die ten oosten van Stepekolk ligt. Hiermee krijgt de wijk een groene rand.

De aanleg van deze zogeheten ‘Planrand Brandevoort’ gebeurt naar aanleiding van een besluit uit 1994, toen de grond waar de nieuwbouwwijk Brandevoort zou komen van Mierlo aan Helmond werd overgedragen. De toenmalige gemeenteraden van Mierlo en Helmond waren het eens dat Mierlo de ‘planranden’ van Brandevoort zou invullen en betalen. Het onderhoud en beheer zou dan vervolgens door de gemeente Helmond worden gedaan. Nu de bouw van Stepekolk al een flink eind op weg is, heeft de gemeente Helmond aan Geldrop-Mierlo gevraagd om het besluit uit te gaan voeren. In goed overleg tussen beide gemeenten is een inrichtingsplan gemaakt voor het stuk grond tussen de Zeepsehoeve en het Eindhovens kanaal. De wijkraad Brandevoort is ook akkoord met deze plek en het inrichtingsplan.

In het gebied krijgen een multifunctioneel speelveld, een hondenloslaatveld, bosschages en natuurlijke ruigtes allemaal een plaats. Daar doorheen komen wandelpaden, vergelijkbaar met de paden in de ecozone nabij de Schootenseloop. Het fietspad, dat voorzien wordt van asfalt en openbare verlichting, verbindt de Zeepsehoeve met het fietspad langs het Eindhovens kanaal. Er is gekozen voor led-licht met een bewegingssensor, zodat de natuur er zo min mogelijk last van heeft. Ook het fietspad tussen de Zandershoeve en Sportpark Brandevoort en het fietspad in het verlengde daarvan tot aan de straat Brandevoort krijgen een asfaltlaag. Tenslotte wordt de toegang tot de parkeerplaatsen aangepast. De inrit komt recht tegenover de Blaakbeemden te liggen. Hierdoor kan het worden aangesloten op het trottoir in de Blaakbeemden. Op deze manier is Sportpark Brandevoort ook voor voetgangers op een veilige manier bereikbaar.
De aannemer is inmiddels gestart met het de werkzaamheden. Deze moeten voor de bouwvakvakantie klaar zijn. Ook worden de natuurlijke ruigtes ingezaaid. Tijdens de werkzaamheden wordt het fietsverkeer middels de bekende gele borden omgeleid. In het najaar wordt de beplanting aangebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *