Buiten is het 9 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.325 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
29reacties

Op het fietspad aan de Overloop bij winkelcentrum Brouwhorst in Brouwhuis is een jonge man op een snorscooter vanochtend goed weg gekomen bij een aanrijding met een auto. De automobilist zag de snorscooter waarschijnlijk te laat bij het oversteken van het fietspad waarna de 2 voertuigen elkaar kort na 7 uur raakten. Nadat de snorscooter tegen de auto kwam, kwam die tegen een houten paaltje en lantaarnpaal tot stilstand.
De jonge man is door het ambulance personeel onderzocht maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De automobilist kwam met de schrik vrij. De snorscooter is zwaar beschadigd en zal worden opgehaald.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande 5 foto’s.

29 reacties:

Wanneer worden ze nou eens wakker en doen ze iets aan de situatie daar… Hoe vaak mensen daar net goed wegkomen, waaronder mijn kinderen… Situatie is van alle kanten echt onoverzichtelijk. En ja het blijft natuurlijk ook een menselijke factor het opletten maar toch ????

Beantwoorden

Word tijd dat ze er is iets gaan doen daar. Zoveelste ongeluk daar

Beantwoorden

Levensgevaarlijk kruispunt met slecht zicht voor automobilisten.

Beantwoorden

Er moet eerst iemand zwaar gewond raken of erger voorda ze daar iets gaan doen. T is zo onoverzichtelijk! Auto’s, fietsers en voetgangers komen vanuit alle kanten!

Beantwoorden

Mij hebben ze daar ook aangereden ooit

Beantwoorden

moeten eerst doden vallen willen ze hier wat doen….

Beantwoorden

Is echt een gevaarlijke plek daar já…
Ook al mag de scooter er niet rijden.. Al die fietsers en voetgangers plus scherp bochtje en uitrit parkeerplek…

Beantwoorden

Als automobilist zie je daar heel slecht of er iets aankomt. Daarom staan er ook stopborden en moet je dus stil staan.

Beantwoorden

Gewoon opletten dan is er niks aan de hand maar dat is tegenwoordig moeilijk

Beantwoorden

Brouwhuis rijpel allemaal even gevaarlijk die fietspaden overal hébben fietsers voorrang maar feen enkele auto die er stopt

Beantwoorden

Het is ook de verantwoordelijkheid voor de fietsers er brommers, ze weten allemaal dat het daar gevaarlijk is maar ze komen daar ooit met 50 voorbij scheuren.
Ze denken, ik heb toch voorrang.
Het is en blijft een gevaarlijk punt voor iedereen.
Fietspad weg halen daar en omleggen

Beantwoorden

Stoplichten plaatsen daar

Beantwoorden

Blijft een kutpunt daar, hij heeft idd geluk gehad gelukkig….maar de bijna ongelukken zijn er ook niet te tellen.

Beantwoorden

8 van de 10 automobilisten stoppen daar niet

Beantwoorden

Wordt echt tijd dat ze iets aan die situatie doen dit is al de zoveelste ongeluk op dat stuk

Beantwoorden

Klote stuk daar! Gemeente Helmond moet daar eens goed over na gaan denken want er gaan nog ooit doden vallen daar! Veel scholieren fietsen daar ook. Word echt tijd dat daar wat gedaan word!!!

Beantwoorden

Auto’s gewoon even stoppen en kijken , fietsers niet blind doorfietsen. Het is allemaal niet zo moeilijk.

Beantwoorden

ik zie daar meerdere malen scooters over dat fietspad scheuren 50km niet normaal.

Beantwoorden

Woon er en zie dagelijks auto’s erover heen vliegen , die raken nog niet eens de drempel, stop bord aan weerskanten staat er ook voor janl**. Maar ja moeten eerst ernstige dingen gebeuren voor de gemeente iets doet ????‍♀️

Beantwoorden

Gevaarlijke plek mijn broer had daar ook ongeluk gehad bij de stadion op deltaweg

Beantwoorden

Dat is daar altijd heel overzichtelijk en zal ook altijd zo blijven

Beantwoorden

Iedereen moet altyd zelf goed opletten maar het blyft hoe dan ook gevaarlyk lopen ook veel kinderen nu weer sinds school is begonnen….en idd rypel en brouwhuis heeft vele gevaarlyke stukken sommige zelfs totaal niet overzichtelyk ????

Beantwoorden

Is idd een rotpunt, maar,er staat daar voor automobilisten een stopbord!!! Dit betekent dat je MOET stoppen. Dan kun je rustig naar rechts en links kijken.

Mensen zijn tegenwoordig allemaal zo gejaagd.

Beantwoorden

Het heeft geen nut om goed uit te kijken als fietser of brommer zijnde.vaak meegemaakt dat een automobilist je recht aan kijkt en vervolgens gewoon door rijdt.de meeste zijn automatische kijkers gewoon een keer naar links en rechts kijken en gewoon aanrijden.ze kunnen beter regelen dat je als fietser geen voorrang hebt zodat alle (kleine kinderen)mensen zelf kijken wanneer ze over kunnen steken dat is een stuk veiliger.

Beantwoorden

Gewoon zoals het ooit vroeger was , geen voorrang voor de fietsers.
Stopbord EN “opgelet- overstekende fietsers”– bord erbij en dan moet iedereen goed kijken voordat hij het pad van de andere kruist. Verhoogde gelijke kruising voor iedereen. En dat op meerdere plekken doen , Gemeente Helmond.

Beantwoorden

Ik woon hier al jaren, en rij hier dagelijks.
Wanneer automobilisten zich aan de regels houden en uit hun doppen kijken, en (brom)fietsers het kruispunt oplettend benaderen en zich aan de 30km zone houden, zoals het hoort! Is het kruispunt helemaal niet onoverzichtelijk.
Ook al heb je voorrang, je moet er nooit vanuit gaan dat je ook automatisch voorrang krijgt.
Brommers en auto’s rijden structureel te hard rond het winkelcentrum, fietsers fietsen over voetpaden, telefoneren/appen, ook al mag het niet…

Kortom alle verkeersdeelnemers horen zich met het verkeer bezig te houden en de regels te volgen.

Het is overigens onmogelijk om bij dat kruispunt te hard te rijden als automobilist, want met die drempels daar rijd je de auto finaal aan gort.

Beantwoorden

Foto’s sterk over de datum. Al enkeke jaren asfalt ipv klinkers.
Minpuntje voor de fotograaf.

Beantwoorden

Als alle deelnemers aan verkeer zich aan regels houden , dan is er niet veel aan de hand.
Scooters en Brommers over Fietspaden; ik vind het zot, dat was toch aangepast dat ze binnen bebouwde kom op de weg moesten ?
Deze rijden met veel te hoge snelheid over de paden, en eigenlijk is 90% ervan een waardeloze verkeersdeelnemer; of te lui of te stoer.
Regelmatig stuiven ze met hoog snelheidsverschil vlak langs fietser en wandelaars en drukke punten..er maar van uitgaand dat anderen wel met hun rekening houden. Deze scooter heeft ook duidelijk te hard en boven zijn eigen veilige kunnen gereden; los ervan of die wagen goed stilstond of niet.

Beantwoorden

@Luc V. op vrijdag 6 september 2019 om 19:21:

Wellicht begrijpen we je opmerking “Foto’s sterk over de datum.” verkeerd. Toch even voor de zekerheid deze vraag aan jou: in welk jaar denk jij dat Harrie die foto’s maakte?

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *