Buiten is het 18 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.296 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
11reacties

Op vrijdagavond 22 november 2013 wordt er rond 21.45 uur een 44-jarige man mishandeld in de AH XL aan de Torenstraat. De politie heeft beelden van de verdachte en toont die maandagavond op tv.
Het slachtoffer is werkzaam als beveiliger en was op dat moment aan het surveilleren in die supermarkt. Toen de beveiliger zag dat een man spullen in zijn jas stopte sprak hij de man daarop aan. De man reageerde direct heel agressief en gaf het slachtoffer vervolgens een kopstoot. Er ontstond een worsteling waarbij de verdachte nogmaals probeert de beveiliger een kopstoot te geven. Ander winkelpersoneel is op de mishandeling afgekomen en probeert de verdachte tegen te houden. Dit lukt niet en de verdachte rent weg.
Beelden van de verdachte laat de politie maandagavond zien in het opsporingsprogramma Bureau Brabant op Omroep Brabant. De uitzending morgen begint om 18.10 uur en wordt ieder uur herhaald tot dinsdag 17.10 uur. Wie de verdachte herkent kan dan bellen naar 0800-6070 of bel M. 0800-7000 en meld misdaad anoniem.

11 reacties:

wat schiet je er nou mee op een hoop moeite doen om een dader te vinden en een dag later(of eerder) loopt hij weer vrij rond

Beantwoorden

Wat een domme reactie anja. Dan hoef je nooit meer iemand te volgen die iets doet. Lijkt me niet iets wat je gwn ff aan je voorbij laat gaan ofwel. Logisch dat er aandacht voor is

Beantwoorden

Is geen domme reactie, maar een heel begrijpelijke.
Het aanhouden is prima, maar de strafvervolging is veel te licht.
Daar zou eens meer geld aan besteed moeten worden.

Beantwoorden

Klopt helemaal mee eens. Maar dan heeft het niks te maken met de moeite die ze ervoor doen maar met het vervolg. Vind ook dat zo iemand flink gestraft hoort te worden

Beantwoorden

Bewakingsbeelden van de 2 verdachten
Vanavond in het opsporingsprogramma Bureau Brabant op Omroep Brabant bleek dat er een tweede verdachte is. De beveiliger betrapte die 2 vrijdagavond 22 november rond 21.45 uur in de AH XL op winkeldiefstal en sprak hen daarop aan. Zie ook hierboven.

Herken jij ze, bel dan naar 0800-6070 of bel M. 0800-7000 en meld misdaad anoniem.

Beantwoorden

Nu het om een medewerker gaat kunnen er wel beelden vrij gegeven worden. Als er een alleenstaande moeder in fe rij van de kassa wordt beroofd van haar handtas met daarin haar portemonne, , telefoon, huissleutels en autosleutel kunnen de beelden niet vrij gegeven worden. Flauw hoor. Weet je wel wat het haar gekost heeft buiten haar verdriet, radeloosheid, angst, reddeloisheid en woede. Ruim DUIZEND EURO. En nu er een klap iit gedeeld is aan eem neem ik aan getrainde werknemer moet het op heel social media staan.

Beantwoorden

en natuurlijk weer getint

Beantwoorden

Goh, getint.. Je verwacht het niet..

Beantwoorden

Het moet toch niet zo’n probleem voor de politie zijn om die twee lamballen te pakken te krijgen. Dat ene smoelwerk is duidelijk genoeg te zien. Kijk zulke figuren mogen ze van mij direct op een vliegtuig zetten en weer naar het Rif terugbrengen, want daar komen de meeste van die vervelende snotkwallen van vandaan (het Rifgebergte is een gebied in het noorden van Marokko dat zich uitstrekt over een aantal Marokkaanse provincies).

Tja, en waarom ze verschil maken met het vrijgeven van beelden? Daar kun je naar raden. Van mij mogen ze in ALLE gevallen beelden vrijgeven (oon van niet buitenlanders) of het nu om diefstal gaat of mishandeling. Altijd Doen!

Beantwoorden

Inmiddels zijn er ook bewegende beelden van de 2 verdachten:

Beantwoorden

2 Verdachten aangehouden voor kopstoot in de AH XL
Op maandag 20 januari 2014 vroeg in de ochtend zijn twee mannen (18 en 29 jaar) in hun woningen in Helmond aangehouden op verdenking van het mishandelen van een beveiliger
Het slachtoffer was vrijdagavond 22 november 2013 aan het werk in een supermarkt aan de Torenstraat. Hij betrapte twee mannen op winkeldiefstal en sprak hen hier op aan. Het tweetal reageerde direct zeer agressief en een van hen gaf de beveiliger een kopstoot. Er ontstond een worsteling waarbij een van de verdachten weer probeerde de beveiliger een kopstoot te geven. Vervolgens sloeg het tweetal op de vlucht.
In het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant werden op 13 januari de bovenstaande beveiligingsbeelden van het tweetal getoond. Er werd heel goed gereageerd en het onderzoeksteam ontving een grote hoeveelheid tips waarin ook namen werden genoemd. Dankzij de goede respons konden de verdachten vanochtend worden aangehouden.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *